İlk tweet’ini satışa çıkaran Jack Dorsey, o parayla yapacağı Bitcoin hamlesini açıkladı: En yüksek teklif bir Türk’e ait!
İlk tweet’ini satışa çıkaran Jack Dorsey, o parayla yapacağı Bitcoin hamlesini açıkladı: En yüksek teklif bir Türk’e ait!

Twitter CEO’su Bitcoin’e her açıdan katkısını sürdürüyor: Şimdi de Node oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter CEO’su Jack Dorsey, yıllardır oldukça önemli bir Bitcoin destekçisi oldu. Şimdi, bir sonraki adımı atmanın ve tam bir Bitcoin düğümünü çalıştırmanın zamanının geldiğine karar verdi. Başka bir deyişle, Twitter CEO’su, Bitcoin işlemlerini işleyen ve onaylayanlar grubuna katıldı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey bir BTC düğümünü çalıştırmaya hazırlanıyor

Dorsey, kısa süre önce kendi Bitcoin düğümünü çalıştırdığı gerçeğini paylaştığı yeni bir tweet yayınladı. Tweet, 5 Şubat’ta bugün erken saatlerde yayınlandı ve ayrıca bir BTC düğümünü çalıştırmak için kullanılan bir program olan Bitcoind adlı yazılımın ekran görüntüsünü de paylaştı.

Dorsey ekran görüntüsünü aldığı sırada program BTC blok zinciri ile senkronize oluyordu, yani zincirin tüm geçmişini cihaza indiriyordu. Başka bir deyişle, dışarıdaki birinin işlemi yakında Twitter CEO’su tarafından gerçekleştirilecek.

Fotoğrafın yanı sıra, Dorsey sadece “running #Bitcoin ” yazdı. Yazımı hazırlarken, Bitcoin’in blok zincirinin büyüklüğü yaklaşık 325 GB’idi, bu nedenle senkronizasyon biraz zaman alabilir. Bilgisayarın ve internetin hızına bağlı olarak, bu birkaç saatten birkaç güne kadar ve aşırı durumlarda – hatta bir hafta veya daha fazla sürebilir.

Bunun da ötesinde, Dorsey ekran görüntüsünü aldığı anda blok zincirinin yalnızca % 2’sini senkronize etmeyi başarmıştı.

Dorsey bir BTC madencisi haline gelmiyor

Çok geçmeden topluluk sorular sormaya başladı ve Dorsey, Apple’ın en son dizüstü bilgisayar işlemcileri olan M1 Macbook yongasını kullanarak BTC düğümünü kurduğu gerçeği gibi bazı detayları açıkladı.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da Dorsey’in bir Bitcoin madencisi olmayacağıdır. Bu faaliyetiyle blok ödülünden pay almayacak. Bunun yerine, düğümler, blok zincirinin değişmez bir kopyasını barındırmaya hizmet eder. Esasen düğümler, blok zincirinin gerçek şeklinin olabildiğince çok kopyada kalmasını sağlamak için oradalar, böylece kimse çoğunluğu hackleyemez ve değiştiremez, böylece gerçeği değiştiremez.

Kısacası Dorsey, 7.000 ila 11.000 diğer kullanıcının yanı sıra Bitcoin’in ağ güvenliğine katkıda bulunuyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin