featured

Türk yatırımcıları tarafından merak edilen TCMB kararı açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkez Bankası, merakla beklenen kararını duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, repo faizsinde 100 baz puan indirime gitti. 100 baz puan indiriminden sonra faiz oranı yüzde 15’e düştü. Doların ateşi ise sabah seviyelerine geri geldi. Türk yatırımcıları için önemli olan bu karar ekonomik verileri daha da derinden etkileyecek gibi.

Kararla ilgili ekonomistlerin görüşü ise şu şekilde paylaşılmıştı; 1 ekonomist 25 baz puan, 5 ekonomist 50 baz puan, 13 ekonomist 100 baz puan ve 2 ekonomist ise 150 baz puan tahmininde bulunmuştu.

TCMB Para Politikası kurulu yaptığı toplantının ardından kamuoyunu bilgilendirdi. Daha öncesinde yüzde 16,00 olan faiz oranı yüzde 15,00’e çekildi. Merkez Bankası’nın üst üste indirdiği ikinci faiz olarak kayıtlara geçti. Bir önceki toplantıda ise 200 baz puan indirimine girilmişti.

Kripto para yatırımcıları içinde TRY/USD olarak önemli bir karar oldu. Sürekli kripto borsalarına para atan yatırımcıların şu an ne yapacağı merak konusu. Haberi yaptığımız şu anda USD/TRY paritesi yüzde 2 artışla 10,84 olarak kayıtlara geçti.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin