featured

Tron ekosistemi büyümeye devam ederken fiyat olumlu tepki veriyor! Sıradaki hedef ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Tron (TRX), ekosistem büyümesinin ortasında fiyatını da artırıyor.  Tron, ekosistemine daha fazla geliştirici çekmeye çalışıyor.

TRX, bu yıl en iyi performans gösteren büyük kripto para birimlerinden biri oldu. Altcoin’in fiyatı Cumartesi günü geçen yılın Haziran ayından bu yana en yüksek seviye olan 0,085 dolara sıçradı. Böylece 2022’deki en düşük seviyesinden %85 oranında bir yükseliş kaydetmiş oldu.

Metrikler olumlu

Tron, kripto piyasasında Ethereum’dan sonra en kârlı ikinci blockchain ağıdır. Son 180 günde, Ethereum’un 1,2 milyar dolarına kıyasla 390 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Sektördeki diğer en karlı kripto para birimleri ise Uniswap, Lido Finance, Bitcoin ve BNB Chain’dir.

Veriler, Tron’un sektördeki en fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor. DeFi Llama tarafından derlenen veriler, blockchain’in 2,1 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu gösteriyor. Ethereum’un 354 binden fazla kullanıcısı varken BNB Chain’in ise 1,1 milyon kullanıcısı vardır.

Ayrıca TVL açısından da DeFi sektöründeki üçüncü en büyük blockchain’dir. Veriler, Tron’un 5,9 milyar doların üzerinde TVL’ye sahip olduğunu gösteriyor. Birinci ve ikinci sıradaki blockchain’ler ise Ethereum ve BNB Chain’dir. Tron, ekosistemindeki stablecoin’ler açısından 45 milyar doların üzerinde değere sahip ahırlara sahiptir.

Tron

 

Bu veriler, TRX fiyatının bu yıl neden iyi performans gösterdiğini açıklıyor. Diğer ana sebep ise blockchian’in yakın zamanda BitTorrent köprüsünü kullanarak Ethereum’un blockchain’ini genişletmesidir. Bu Ethereum ekosistemindeki kullanıcıların artık kendi ekosistemiyle etkileşime girebileceği anlamına gelir. Bu aynı zamanda ekosistemindeki dApp sayısının önümüzdeki aylarda artmaya devam edebileceği anlamına da geliyor.

Fiyat nasıl performans gösteriyor?

Günlük grafik, TRX fiyatının son birkaç aydır yükseliş eğilimi içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Bu dönemde fiyat, 0,0725 dolarda bulunan kilit direnç noktasının üzerine çıkmayı başardı.

Fiyat ayrıca, 50 günlük ve 200 günlük üstel hareketli ortalamalar (EMA) yükseliş geçişi yaptığında gerçekleşen bir golden cross oluşturdu. Bu nedenle TRX, alıcılar 2 Haziran’daki en yüksek nokta olan 0,092 dolardaki direnci hedeflediği sürece yükselişe devam edebilir.

Invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin