TRON, BitTorrent’i internet merkezsiz hale gelme hedefinde kullanacak
TRON, BitTorrent’i internet merkezsiz hale gelme hedefinde kullanacak

TRON, BitTorrent’i satın alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

TRON, BitTorrent’i satın alıyor. Torrent istemcisi uTorrent’in şirketi BitTorrent’in, TRON’un kurucusu Justin Sun tarafından satın alınmak üzere olduğu açıklandı. Her iki tarafın en son detayları görüştüğü ve satın alma anlaşmasının yakında imzalanacağı belirtiliyor. Multi-milyar dolarlık piyasa bonusuyla TRON, kısmen BitTorrent tarafından desteklenen web’in merkezden dağıtılmasını hedefliyor.

TRON, BitTorrent’i internet merkezsiz hale gelme hedefinde kullanacak

BitTorrent mucidi Bram Cohen tarafından kurulan BitTorrent Inc., 100 milyondan fazla kullanıcısı olan torrent istemcisi uTorrent ile tanınıyor. Bununla birlikte, bu büyük kullanıcı kitlesine rağmen şirket, ilk yatırımcıların umduğu gibi, bir sonraki milyar dolarlık teknoloji devi haline gelmedi. Şirketin ayırıca BitTorrent adında çok kullanılan bir başka torrent istemcisi de bulunuyor.

Birkaç hafta önce şirketin geçen yıl ismini sessizce Rainberry olarak değiştirildiği ortaya çıktı. Şirket bunun tamamen kurumsal bir karar olduğunu bildirdi. Ancak bu isim değişiklikliğinin şirketin satın alınması planlarıyla ilgili olabileceği belirtiliyor. Bu noktada Justin Sun’un BitTorrent Inc. için planları açık değil. Halka açık bir şekilde satın alma hakkında konuşmadı, ama muhtemelen TRON’un avantajına kullanılacak. BitTorrent’in TRON’un internet merkezsiz hale gelme hedefine hizmet edeceği belirtiliyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Torrentfreak

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin