Three Arrows (3AC) çöküşü hakkında bilmeniz gerekenler, işte iflasın detayları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde kripto piyasası iflasa uğrayan şirketin haberleriyle dolup taştı. Bu hafta genellikle Three Arrows ve Celsius haberleriyle gündem geçti. Şimdi 3AC şirketinin yaptıkları ve iflasa sürüklenen sürece göz atalım. 

En büyük kripto risk sermayesi şirketlerinden biri olan Three Arrows Capital, varlık satışları ve kurtarmalarla boğuşurken iflasın eşiğinde. 3AC’nin son durumu, Terra ekosisteminin çöküşünden başlayarak kripto alanında olan her şeye bağlanıyor.

3AC, zamanın bir noktasında en büyük VC fonlarından biriydi. Yönetim altındaki toplam varlıklarda 18 milyar dolardan fazla yönetiyordu. Başlıca yatırımlarından bazıları Ethereum (ETH), Near Protokol (NEAR) ve Avalanche olarak öne çıkıyordu.

3AC’nin iflas risklerine ne yol açtı?

Haziran ayının başlarında, Celsius Networks bölümünden sonra, 3AC’lerin kaldıraç pozisyonları hakkında şüpheler ortaya çıkmaya başlamıştı.

Crypto VC firması Three Arrows Capital (3AC), Aave protokolünde 245 milyon dolarlık Ethereum (ETH) yatırdıklarını açıkladı. Şirket bu mevduatları USDC ve USDT cinsinden 189 milyon dolar borç almak için kullandı. Böylece Kredi-Değer oranını %77’ye çıkardı.

Bu tokenlerin likit olmaması nedeniyle, kilitli olduklarından, 3AC teminat ekleyemedi ve borcu ödeyemedi. Bu, büyük bir tasfiye yaşanmasına neden oldu. Piyasa çökmeye başladığında, kaldıracın bu aşırı kullanımı 3AC’yi açıkta bıraktı.

Raporlar, 3AC’nin her yerde uzun süredir kaldıraç olarak kullanıldığını ortaya çıkardıkça işler kötüden daha da kötüye gitti. Bu, marj çağrılarında büyük bir artışa neden oldu. 

Son olarak likidite sorunları daha da kötüleştikçe, 3AC 60 binin üzerinde stake edilmiş ETH (stETH) sattı. Three Arrows Capital’in kurucusu Zhu Su, bunu çözmeye tamamen kararlı olduklarını ve şu anda ilgili taraflarla görüşme halinde olduklarını söyledi. Ancak henüz somut bir gelişme yaşanmadı.

3AC’ler iflas ve LUNA çöküşü

Popüler kripto analisti Miles Deutscher, 3AC’lerin iflasının başlangıcının doğrudan LUNA ve UST’nin çöküşüne bağlı olabileceğini açıkladı. Three Arrows Capital’in yatırımcılardan para aldığını ve bunu Anchor Protokolüne yatırdığını da ekliyor. 

Bildirildiğine göre, VC firması 560 milyon dolarlık kilitli LUNA satın aldı. Aynı şeyin değeri, LUNA çöküşünden sonra 600 dolara düştü. Bu büyük kayıplar, 3AC’nin kaldıraç iştahını daha da artırmasına neden oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin