Terra Classic yeniden atağa kalktı: 400 milyon dolarlık değerini tekrar korudu

Terra Luna’nın suyu soğumuyor: Yeni iddialar Do Kwon’un rahatlığını gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra Luna kurucusu Do Kwon yaptıklarıyla halen gündemden düşmüyor. Hatta gündeme daha fazla gelmek adına çaba harcamasına bile gerek yok. Çünkü hali hazırda yaptıkları ve yapacakları kendisinin göz önünde olması için yeterli. 

Büyük çöküşün üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen cevaplanması gereken pek çok soru var. Ayrıca çatallama ile birlikte problem ve sorunlarda henüz bitmedi. Bazı iddialar ise çöküş öncesinde yaşanılan süreci gözler önüne sermeye yetiyor.

WatcherGuru adlı kullanıcı, Terra personelinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) müfettişlerine Do Kwon’un LUNA/UST çöküşünden bir ay önce 80 milyon dolar çektiğini iddia etti.

Terra Luna tarafından işler yine karışık

UST’nin dolar sabitini kaybetmesinden bu yana bir ay geçti. Bu da 60 milyar doların kül olması anlamına geliyor.

Mirror Protocol’deki kod güvenlik açıklarının istismar edildiği ve kapatıldığı iddiaları ve kara para aklama iddiaları yer alıyor. Suçlamaların ciddiyeti ve müteakip yıkımın ölçeği göz önüne alındığında, yetkililerin soruşturmaya başlaması sadece bir zaman meselesiydi.

SEC, Terra Luna hakkında soruşturma açtı

Güney Kore ve ABD’deki yetkililer, Terra Classic ekosisteminin çöküşünü araştırıyorlar. Financial Times’a göre , Güney Koreli yetkililer, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olarak ana kuruluş Terraform Labs’ı araştırıyorlar. Aynı zamanda, ABD menkul kıymetler düzenleyicisi, UST stabilcoini çevreleyen pazarlamanın federal yatırımcı koruma kurallarını ihlal edip etmediğini araştırıyor. Konuya ilişkin şunlar belirtildi:

“SEC icra avukatları, UST olarak da bilinen madalyonun arkasındaki firma olan Terraform Labs’ın menkul kıymetler ve yatırım ürünleri için kuralları çiğneyip çiğnemediğini araştırıyor.”

ABD menkul kıymetler yasalarına göre, ABD vatandaşları projeyi yürütenlerin çabalarından kar elde etmek için tokene yatırım yaptıysa, sanal para birimi SEC’in kapsamına girebilir.

Terraform Labs yaptığı açıklamada ise, Mirror Protokolü soruşturmaları dışında herhangi bir yeni SEC soruşturmasından haberdar olmadıklarını söyledi. Terra Luna,

“Şu anda TerraUSD ile ilgili herhangi bir SEC soruşturmasından haberdar değiliz. SEC’den böyle bir iletişim almadık ve Mirror Protokolü dışında yeni bir soruşturmadan haberimiz yok.”

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin