featured

Tezos fiyat analizi: XTZ bir günde yüzde 40 yükseldi – Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber- Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoinlerden biri olan Tezos için bugünkü fiyat analizinde düşüş görünüyor. XTZ/USD dün 5.90 dolar seviyesinde kadar yükseldi. Piyasa şu anda 5.50 dolar civarında konsolide oluyor.

Tezos, dün yaklaşık olarak yüzde 40 oranında güçlü bir ralli yapmıştı. Bu rallinin ardından bir geri çekilmenin geleceği bekleniyordu. Ve beklenenlerin doğrultusunda Tezos fiyat analizine göre bugün düşüş görünüyor. Muhtemelen boğalar nihayet güçlerini kaybetti ve bu da XTZ’nin bu hafta içinde önceki kazançlarının bir kısmını geri almasına olanak sağladı.

Kripto para piyasası son 24 saat içinde karışık sonuçlar ile karşı karşıya kaldı. Kripto para piyasasının lideri ve öncü coin olan Bitcoin yüzde 1,7 oranında değer kaybı yaşarken, Ethereum yüzde 1,26 oranında bir kazanç kaydetti. Bu sırada ise Tezos (XTZ), neredeyse yüzde 30 oranında bir kazançla en iyi performans gösteren coinler arasında yer aldı.

Son 24 saatteki Tezos fiyat hareketi: Tezos yükseldi, 5,90 doların üstüne çıkamadı

XTZ 4.16 dolar ile 5.85 dolar aralığında işlem gördü. Bu da son 24 saat içerisinde piyasada aşırı volatilite olduğunu gösteriyor. Aşırı volatilite piyasada çok istenen bir durum değildir. Ticaret hacmi yüzde 895 artarak toplam 1,78 milyar dolar olurken, toplam piyasa değeri 4,72 milyar dolar civarında işlem görüyor. Kripto para birimi Tezos, para genel sıralamada ise 40. sırada yer alıyor.

XTZ/USD 4 saatlik grafik: XTZ şu anda tam tersi harekete mi hazırlanıyor?

4 saatlik grafikte, dün güçlü bir artışın ardından boğalar gücünü kaybettiği için Tezos fiyatının son saatlerde daha fazla yükselmeyi reddettiğini görebiliriz.

Tezos

XTZ fiyatı son haftalarda sürekli bir düşüş yaşadı. Kasım ayının sonundaki güçlü bir rallinin ardından, önceki yüksek seviye kırıldı ve daha güçlü bir şekilde daha yüksek zirve hedeflendi. Ancak, yükseliş momentumu uzun sürmedi.

Aralık ayının ilk günlerinde, XTZ için güçlü bir düşüş momentumu geri döndü. Sonunda başka bir güçlü düşük sete yol açtı. Cumartesi günü düşen güçlü bir yükselişin ardından, diğer düşüş 3.40 dolar seviyesinden reddedildi ve bu da hafta sonu 4 dolar civarında konsolidasyona yol açtı.

Daha sonra ise Tezos fiyatı, dün bir yükseliş trendi yakalayana kadar yavaş yavaş yükselmeye başladı. XTZ güçlü bir momentuma işaret ederek, neredeyse önceki ana yüksek dalgalanmaya ulaştığı için 5.90 dolar seviyesinde iken zirve yaptı. Tezos, belli şartları uygulayabilirse genel düşüş eğiliminin nihayet Aralık ayında tersine döndüğünü görebiliriz.

Tezos fiyat analizinde sonuç

Keskin bir rallinin, piyasayı dün bir önceki büyük dalgalanmanın zirvesine taşımasının ardından bir geri çekilmenin takip etmesi beklendiği için Tezos fiyat analizine göre bugün düşüş görünüyor. Bu nedenle, XTZ’nin daha düşük hamlelerle hareket etmesini ve genel düşüş eğilimini tersine çevirme girişiminde bir sonraki adım olarak daha düşük bir dip ayarlaması bekleniliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin