Bitcoin para birimindeki aşırı oynaklık neler söylüyor?

Bitcoin’deki aşırı oynaklık neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılının son ayına girilirken kripto para birimleri büyük bir çöküş yaşadı. Hemen hemen herkes yükseliş beklerken piyasa beklentilerin dışına çıktı. Yılın son ayında henüz 7 gün geçmesine rağmen piyasa ciddi bir darbe yaşadı. Bitcoin önderliğinde geçtiğimiz hafta sonu varlıklar son ayların en dip noktasını gördü. 

Kripto endüstrisinin Kasım ayının sonunda yaşadığı aşırı oynaklık, vadeli işlem piyasasındaki büyük tasfiyelerle daha da kötüleşti. Glassnode’dan alınan verilere göre, Bitcoin hafta sonu 59.000 $’dan 45.000 $’a düştü. Bu piyasayı Kasım ayının başında belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %35’e kadar düşürdü. 

Hatta iğne attığı 42.000 dolar seviyesini baz aldığımızda kayıp daha da fazla oldu. Aralık ayına aşırı oynaklık ile giriş yapması boğanın 2022 yılına sarkacağını gösteriyor. Ancak boğanın bitip bitmediği konusu da ayrı bir tartışma.

Bitcoin düşüşünü küresel söylentiler fazlasıyla etkiledi

Bitcoin düşüşünü küresel söylentiler fazlasıyla etkiledi

Kasım ayına Bitcoin, 69.000 dolara kadar yükselmişti. Hafta sonu ise bu yükselişin en dip noktasını gördü. Son iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu da piyasanın büyük darbe almasına neden oldu. Büyük sarsıntı kripto endüstrisi dahil olmak üzere küresel finans piyasasını da etkiledi. Borsalardaki hisse senedi fiyatlarında büyük düşüşler görüldü. 

Aşırı oynaklık ile birlikte yatırımcıların panik satışlarına neden oldu. Geçen hafta, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının aylık tahvil alımlarının hızını düşürmeyi düşündüğünü ve bunun Fed’in önümüzdeki baharda faiz oranlarını yükseltmesini sağlayacak bir hamle olduğunu belirtti.

Diğer yandan koronavirüsün etkileri piyasayı vurdu. Afrika’da ortaya çıkan “Omicron” varyantı küresel piyasalarda dalgalanmaya yol açtı. Bu durumdan Bitcoin ve türevleri de etkilendi.

Bitcoin vadeli işlemler kayıp yaşadı

Bitcoin vadeli işlemler kayıp yaşadı 

Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık ilgi, sözleşmelerde 5,4 milyar doları gördü. Bu da toplam değerin %24,5’ini alandan sildi. XTB piyasa analisti Walid Koudmani, 

“Bugün, BTC 50.000 dolar civarında işlem görüyor. Yatırımcılar konunun ciddiyetini belirlemek için manşetlere odaklandığı için durum oldukça belirsizliğini koruyor. Genel olarak konuşursak, bu aşırı oynaklık ve kayıplara rağmen yüksek inancı gösteriyor.”

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin