featured

Yatırımcılar takipte! Tezos, 2 dolarda bulunan desteği savunamazsa daha fazla düşüş kapıda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden biri olan Tezos, daha yüksek zaman dilimlerinde düşüş yaşadı. Altcoin, yılın başından bu yana değerinin %60’ını kaybetti. İşin kötüsü, daha fazla kayıp kapıda olabilir. Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Bitcoin 32,000 dolarda tutunamadı ve düşüş başladı. Bu yazının yazıldığı sırada ise 29,600 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin’in önümüzdeki günlerdeki performansı, Tezos fiyatının ne yöne gideceğini de gösterecektir. Ancak teknik göstergeler şimdilik altcoin için aşağı yönlü bir işaret veriyorlar.

Tezos 6 saatlik fiyat grafiği analizi

6 saatlik fiyat grafiğinde, XTZ’nin nisan ayından bu yana bir dizi düşük zirve oluşturduğu görülebilir. Mayıs ayında, fiyat 2,41 dolar seviyesinde bir miktar destek bulmuş gibi göründü. Ancak satış baskısı arttıkça Tezos fiyatı hızla altına itildi.

Tezos kapak

Bu yazının yazıldığı sırada, 2,29 dolardaki en düşük seviye, piyasa yapısının düşüşe geçmesi için aşılması gereken seviyeydi. Durum böyleyken fiyat 1,92 dolar seviyesini işaretini kırdığı, ancak aynı zamanda 2,29 dolar seviyesini geçemediği için bazı komplikasyonlar oldu.

Tezos 2 saatlik fiyat grafiği analizi

2 saatlik grafik, altcoin’in karmaşık yapısını gösteriyor. Mayıs ortasında 1,93 dolar seviyesi nisan ve mayıs aylarındaki düşüş trendinin en düşük seviyesi olarak belirlendi. Ancak XTZ 1,66 dolarda bulunan destek noktasından sıçramayı başardı ve 1,93 doları geçebildi. Bunu yaparken, 1,85 doları  daha daha yüksek bir dip olarak belirledi ve daha kısa zaman diliminde bir yükseliş yapısını gösterdi.

Bununla birlikte, mayıs ayının son haftasındaki düşüş baskısı, XTZ fiyatını 1,85 dolarlık yüksek dip noktasının altına çekmeye ve aynı zamanda fiyatı 2,2 dolarda daha düşük bir yüksek kaydetmeye zorladı. Eski en düşük seviyenin 1,85 dolardan kırılması, yapısını tekrar düşüşe çevirdi. 1.75 dolarda daha düşük bir dip de kaydedildi. Bu gelişme, daha düşük zaman dilimlerinde de aşağı yönlü bir görünümün nedeni oldu.

Bu nedenle bu yazının yazıldığı sırada, hem daha yüksek hem de daha düşük zaman dilimlerinin önyargısı düşüş eğilimini gösteriyor. Ayrıca, 2 dolarlık alan hem psikolojik hem de teknik bir direnç bölgesidir. Bu alanın yeniden test edilmesi ile düşüş devam edecektir.

Teknik göstergelerden RSI nötr 50’nin altındaydı. Ancak momentumun yalnızca zayıf bir düşüş eğiliminde olduğunu göstermek için 46 endeksinde tutunabildi.  A/D göstergesi son haftalarda sabit bir düşüş trendindeydi. Bu da satış baskısının istikrarlı ve önemli olduğunu gösteriyor.

Stokastik RSI değeri de aşırı alım bölgesine doğru tırmanıyordu.

Sonuç olarak

Önümüzdeki birkaç gün içinde, Stokastik RSI değerinin bir düşüş geçişi oluşturması ve önemli bir ticaret hacminin yanı sıra, 2 dolarlık alanın yeniden test edilmesi durumunda; yatırımcılar satış yapmayı düşünebilir. Son saatlerde işlem hacmi azaldı. Nu da hafta sonu işlem hacminin daha düşük olmasının bir sonucu olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin