featured

Bitcoin yatırımcılarının pozisyonlarından çıkış yapmadan önce bilmeleri gereken önemli şey ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haziran başında piyasa lideri olan Bitcoin’in 30,000 dolar seviyesinin üzerine çıkarken, ellerinde BTC tutan yatırımcılar bunu sevinebilecekleri bir zaman olarak görüşlerdi. Ancak, bu yazının yazıldığı sırada BTC, yeniden 30,000 dolar seviyesinin altında işlem görüyordu. Son 24 saatte %2,6 oranında bir düşüş yaşayan piyasa liderinin mevcut fiyatı 29,648 dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin fiyatının 30,000 dolar seviyesinin altına düşmesi, özellikle mayıs ayından sonra ürkütücü bir manzara olabilir. Ancak token, son zamanlarda yörüngesinde bir tür iyileştirmeler gösteriyor. CoinGecko verilerine göre, token’ın son yedi gündeki performansı göz önüne alındığında %3,7 oranında artış yaşadığı görülüyor.  Ayrıca, kripto eğitim platformu Bitcoin Expert India tarafından yayınlanan bir tweet’e göre, Bitcoin’in bu yazının yazıldığı sıradaki hakimiyeti, toplam kripto para piyasasının %47’si seviyesindeydi.

Boğalar gücü tam olarak kazanamıyor

Kripto para piyasasında genel bir iyileşmeyle birlikte, piyasa lideri olumlu toparlanma belirtileri göstermişti. Ancak boğalar, henüz tam kontrolde görünmüyor.

Santiment tarafından yayınlanan bir tweet’e göre Bitcoin, 3 Haziran’da son yedi gün içindeki en iyi ticaret hacmine tanık oldu. Bu hacim, token’ın tüm zamanların en yüksek seviyesinde iken gördüğü hacme kıyasla en büyük ikinci değer oldu.

Bitcoin

Ayrıca, Bitcoin’in net akış hacmi 3 Haziran itibariyle -23,286 olarak kaydedildi. Bir şekilde, Bitcoin kalıcı boğalarının hâlâ düşüşten satın almaya devam ettiğini iddia ediyor.

MVRV oranı 2 Haziran’da 1,28’den 3 Haziran’da 1,25’e yükseldi. Bu, BTC sahiplerinin %44’ünün mevcut fiyat seviyesinde kayıplarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Öte yandan, NVT oranı 29 Mayıs’ta 53,16’dan sert bir düşüşle 3 Haziran’da 20,95’e geriledi.

Müthiş Osilatör (AO) histogramında yeşil çubuklar parladı. Ancak sıfır çizgisinin altında kaldı. Bu da token’ın toparlanma yolunun yavaş ve istikrarlı olacağını gösteriyor. Ayrıca Göreceli Güç Endeksi (RSI), işlem seanslarının çoğunda, tarafsız çizginin altında yana doğru hareket etti. Ve bu yazının yazıldığı sırada ise değer 43,81’de kaldı.

Hoş karşılanmayan mayıs ayına rağmen BTC, haziran ayında kayıplarını geri kazanmaya çalıştı. Ayrıca, yatırımcıların inancı göz önüne alındığında, token’ın gelecekte daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

Ek olarak kripto analisti Edris, uzun vadeli yatırımcıların bir teslim olma aşamasına girdiğini göz önünde bulundurarak, önümüzdeki birkaç ayın uzun vadeli yatırımlar için harika bir fırsat olabileceğine işaret eden bir dizi tweet yayınladı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin