featured

Tether, ‘yasadışı ve aldatıcı’ uygulamalar nedeniyle yeni bir dava ile karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoinler ile ilgili sorular özellikle de Tether ile ilgili sorular finans çevrelerinde aylardır ortalıkta dolaşıp duruyor. Örneğin, bu coinler olması gerektiği kadar istikrarlı mı? Çoğunluk, kripto para ekosistemi için olası bir sistemik risk olarak gördükleri Tether hakkında sorular sordu.

9 Ağustos’ta Tether, kullanıcılara en popüler stablecoin’in istikrarlı olduğuna dair güvence vermenin bir yolu olarak rezervleri hakkında bir açıklama yayınladı. Peki bu açıklama yeterince güven verici oldu mu? Şu anki görünüşe göre hayır, yeterli değil. Ardından, stablecoin yöneticileri bir dizi soru ve tartışma ile karşılaştı. İşte bu olaylardaki son gelişmeler.

Yeni toplu dava

Tether, yeni bir toplu dava ile gündeme geldi. Davacılar Matthew Anderson ve Shawn Dolifka, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde dava açtılar.

Tether tokenları Amerikan doları cinsinden yeterli rezerv ile bire bir bağlı bir şekilde işlem görürler. Her bir token, bir Amerikan dolarına eşittir. Peki Tether’deki durum gerçekten bu mu? Davacılar durumun böyle olmadığını savunuyorlar. Bu düşüncelerini şu sözlerle desteklediler:

“İki düzenleyici kurum, New York Eyaleti Başsavcısı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, Davalıların Tether tokenlarının desteklenmesini yanlış beyan ettiğini ve aslında davalıların Tether tokenlarıyla aynı miktarda rezervi dolaşımda tutmadığını tespit etti. Çünkü zaman zaman, davalıların hiçbir rezervi yoktu.”

Şirket, “hukuksuz ve aldatıcı” uygulamalarına devam ettiği gibi suçlamalar da peş peşe geldi. Stablecoin’inin yeterli dolar rezerviyle bire bir desteklendiği ve rutin denetimlerden geçmediği konusunda “bastırıldığı” konusunda yalan söylediğini belirttiler. Ayrıca,

“Davalıların yukarıda bahsedilen haksız, aldatıcı eylemleri ve uygulamaları; ahlaksız, etik dışı, baskıcı ve vicdansızdır.”

Bu nedenle, eğer davalılar haklıysa bu yapılanlar sözleşmenin ihlali anlamına gelir. Ancak davacılara göre ise söz konusu eylemler onlara miktarı yargılamak konusunda belirlenecek olan “tazmin edici ve dolaylı zararlar” hakkı vermektedir.

Kopya davası mı?

Bunu belirtmeye bile gerek yok, tabi ki sanık aksini söylüyor. Tether, bu “saçma ve taklitçi” davaya, “haksız iddialarını” agresif bir şekilde geri dava edeceğini iddia ederek yanıt verdi. Resmi yanıt ise Twitter’da paylaşıldı.

tether

Kısacası bu yaşananlar ilk kez olmuyor. Ya da en azından Tether ve yöneticileri için kesinlikle ilk değil. Ekim ayında Tether, düzenleyici tarafından USDT stablecoin hakkında yanıltıcı açıklamalar yapmakla suçlandıktan sonra CFTC’ye 41 milyon dolar para cezası ödemişti. Bir başka haberde ise New York Başsavcısı Letitia James ile açıklanmayan bir kredi üzerinden 18,5 milyon dolarlık başka bir anlaşmaya vardı.

Genel olarak, şirket son zamanlarda inişli çıkışlı bir yolculuk geçiriyor. Bu endişeler, özellikle Bloomberg’in büyük Çinli şirketlerin üstlendiği bazı “gölgeli anlaşmaları” vurgulayan tartışmalı bir makale yayınlamasından sonra daha da arttı.

Ancak görüldüğü üzere stablecoin tüm bunlara kendinden emin olarak karşılık verdi. Sanık, bunu Tether hakkında imalara ve yanlış bilgilere dayanan; yanlış ve eskiyen bir hikayeyi sürdürme girişimi olarak yorumladı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin