Tether, USDT rezervlerinde önemli değişikliğe gidiyor! Ne anlama geliyor?
Tether, USDT rezervlerinde önemli değişikliğe gidiyor! Ne anlama geliyor?

Tether, USDT rezervlerinde önemli değişikliğe gidiyor! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın önde gelen stabil coin’i Tether, şirketin USDT’yi desteklemek için kullandığı rezervde büyük bir değişikliğe gidileceğini açıkladı. Rezervdeki finansman banolarını Temmuz 2022’nin sonuna kadar 5 milyar dolar azaltacağını ve banoları 8.4 milyar dolardan 3.5 milyar dolara düşüreceğini duyurdu. Gelişme, Tether’in 19 Mayıs’ta kağıt rezervlerini azalttığını açıklamasının ardından geldi ve şirketin kağıt varlıklarını sıfıra indirme ve ABD hazinelerindeki payını artırma hedefinin bir parçasını oluşturdu. Şirket, Mayıs ayında 20.1 milyar dolar değerinde finansman banosu tutuyordu. Atılan bu adımların ana nedeni ise USDT rezervlerinin kalitesini artırmaktır.

Finansman banoları azalıyor!

Tether’in USDT’si, yaklaşık 66.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük sabit parası. Stabil coin’ler, dolar gibi diğer varlıkların fiyatını izlemek için tasarlanmış kripto varlıklardır. Tether, USDT’nin rezervlerle %100 destekli 1:1 olduğunu iddia ediyor, bu da token sahiplerinin kripto paralarını her zaman sorunsuz bir şekilde dolar karşılığında kullanabilecekleri anlamına geliyor. USDT, geçen ay Terra’nın çöküşünden dolayı geçici olarak dolara karşı sabitliğini kaybetti, ancak birkaç gün içinde toparlandı.

Şirket, rezervlerinin durumu hakkında yıllar boyunca sayısız söylentiye konu olmuştur. Kripto topluluğu içinde popüler olarak “Tether Gerçekçileri” olarak bilinen eleştirmenler, Tether tarafından kayıtlarına şeffaflık getirmek için birden fazla girişimde bulunmuşlardır.

Yazım sırasında, ticari senet, nakit ve kısa vadeli mevduatlar şu anda Tether’in varlıklarının %85,64’ünü oluştururken, şirket tahvilleri, fonlar ve değerli metaller %4,52’yi, teminatlı krediler %3,82’yi ve dijital tokenler dahil diğer yatırımlar kalan %6,02’yi temsil ediyor.

Şirketin ticari senet, nakit ve kısa vadeli mevduat portföyü ABD hazine bonolarında %55,53, ticari senetlerde %28,47, para piyasası fonlarında %9,63, nakit %5,81, ters repo sözleşmelerinde %0,15 ve %0,41 olarak bölünmüştür. ABD dışı hazine bonolarında bu değerler günlük olarak güncellenir ve denetçi Moore Cayman tarafından yürütülen güvence görüşleri üç ayda bir yayınlanır.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin