Tether, çıkışından bu yana yanlış adreslere gönderilen 87 milyon dolarlık USDT’yi geri aldı
Tether, çıkışından bu yana yanlış adreslere gönderilen 87 milyon dolarlık USDT’yi geri aldı

Tether (USDT) arzı 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoin Tether (USDT), borsalarda yüzde 22,5 oranında önemli bir yükseliş kaydetti. Satın alma baskısı artmasıyla birlikte Haziran ayının ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Stabilcoin tartışmalara rağmen USDT tokeni basmaktan vazgeçmedi.

Çarşamba günü, Fed faiz değişikliğinden sonra Tether (USDT) arz kayıtları da dikkat çekiyor. Tanık olunan geniş piyasa düzeltmesi ve müteakip tasfiyeler nedeniyle stabil coin arzında bir değişiklik bekleniyordu. Çok sayıda yatırımcı pozisyonlarını kapattı ve şu anda USDT’de büyük pozisyonlar tutuyor.

Zincir içi veri sağlayıcısı Santiment verilerine göre kripto borsalarında USDT sağlanmasının 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştığı duyuruldu. Tether stabil coinlerinin borsalardaki oranı, 6 ayın en yüksek seviyesi olan %22,5’e yükseldi. Bu arz miktarı 8.99 milyar dolara dönüşerek borsalarda biriken satın alma gücünün arttığını da ortaya koyuyor. Veri sağlayıcıya göre bu, “yatırımcılardan artan satın alma gücü” anlamına geliyor.

Tether, tartışmalara rağmen USDT basmaya devam ediyor!

Artan talep ile Tether, bu yıl devasa USDT basmaya devam etti. Sadece geçen ay, Tether 4 milyar dolar değerinde stabil coin daha çıkardı. Ek olarak dördüncü en iyi kripto para konumunu korurken Tether yakın zamanda Ekim ortasında 70 milyar doların altından yükselen 77.4 milyar dolarlık bir piyasa değeri elde etti.

Ek olarak, kripto pazarında token arzı bu yıl önemli oranda artış kaydetti. Yıldan bugüne grafikte, USDT arzı 20 milyar dolardan yaklaşık 80 milyar dolara dört kat arttığı görülüyor.

Ancak o zaman bile, Tether, rezervinin ihraç edilen tokenlere oranını yanlış temsil ettiği iddiaları üzerine olumsuz etkilendi. Stabil coin ihraççısının, havadan USDT bastığına dair iddialar arttı. Ancak Tether, tüm rezervlerinin olması gerektiği gibi olduğunu iddia ederek bu tür iddiaların doğru olmadığını reddetti. Yapılan açıklamada sitesinde şöyle yazıyor:

Geleneksel para birimi ve nakit benzerlerini içeren ve zaman zaman diğer varlıkları ve alacakları içerebilir, yüzde 100 rezervlerle desteklenir.

Bu endişe verici tartışma, ABD Senatörleri Elizabeth Warren ve Sherrod Brown da dahil olmak üzere çeşitli üst düzey yetkililerin eleştirilerine yol açtı. Yakın tarihli bir senato oturumunda, Warren stabil coinleri “gölgeli” olarak nitelendirdi ve Brown onları “sihirli para” olarak nitelendirdi ve iddia ettikleri gibi merkezi olmadıklarını ekledi.

Bununla birlikte, bu olaylar Tether’in siyasi partiler tarafından bile benimsenmesinin önüne geçmedi. Son zamanlarda, Aung San Suu Kyi’nin liderliğindeki Myanmar hükümeti, Tether’i resmi para birimi haline getirdi. Tether, hükümetin hareketini destekledi ve şunları söyledi:

“Bu durum Amerikan dolarının gücüne ve dünya vatandaşlarına bir sığınak sağlama yeteneğine bir övgüdür.”

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin