Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Tether arzındaki keskin değişimler Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether piyasa değeri, Şubat 2019’da kaydettiği 2 milyar dolardan 20 milyar dolara çıktı. Bu 10 kat büyümenin arkasında yatan şey, Bitcoin’deki OI ve ticaret hacmindeki artış ile DeFi’nin yükselişi gibi bir dizi faktöre göre değişiklik gösteriyor. Bu, birkaç başka hikayenin iç içe geçtiği bir hikaye ve neredeyse tüm piyasanın ilk 30 kripto para biriminin içinde yer alıyor.

Tether tedarik mekanizması ile Bitcoin arasında bağlantı var mı?

Tether’in tedarik mekanizması, USD veya başka herhangi bir fiat para birimi ile Tether arasında ayrım yapmayı zorlaştırsa da, Bitcoin’in fiyatı üzerindeki etkisi çok büyük. Eylül 2020’de, Bitcoin’in rezervlerinin azaldığı zamanlarda, Tether için de aynı durum söz konusuydu. Borsalardaki Tether rezervleri düştü ve arz sıkıntısı ortaya çıktı.

Aslında Tether rezervleri 2020’de birkaç kez düştü, en önemli düşüş Kasım 2020’de Bitcoin fiyatının yeni ATH’ye doğru yükseldiği ve 19.000 doların ötesinde fiyat keşfi bulduğu zaman oldu. Tether rezervlerindeki düşüş, geleneksel olarak Bitcoin balinalarının ve trader’ların borsalardan para çekmesiyle bağlantılıydı, bu da Bitcoin üzerindeki satış baskısını hafifletiyor ve fiyatta dikey büyüme için yer açıyor.

BTC üzerinde etkisi olacak mı?

Bu oldukça popüler bir anlatı. Fakat Bitcoin fiyatının daha önce görülmemiş seviyelerde (23.000 doların üzerinde) olduğu bu kritik noktada, Tether’in borsalara arzı eskisi gibi aynı etkiye sahip olacak mı?

Tether’in arzı ile Bitcoin’in fiyatı arasında doğrudan bir ilişki olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Bununla birlikte kurumsal yatırımcılardan artan talep, Bitcoin’in fiyat oynaklığında bir artışa yol açtı. Artan oynaklık ve talep, Tether’in daha fazla işlem görmesini sağlıyor ve bu her iki yönde de olabiliyor. Geçmişte arzdaki düşüş aynı zamanda Bitcoin’in fiyat hareketindeki düşüşlere de karşılık geldiğinden, Tether’in arzındaki bir düşüşün Bitcoin için bir yükseliş durumu oluşturacağı tam olarak kesin değil.

20 Aralık 2020’de Bitcoin’de dolaşan aracın arz yüzdesi 4 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Mevcut fiyat seviyesinde, borsalardan taşınan en yaygın kullanılan stabilcoinin azalan arzı, Bitcoin’in fiyatındaki artışı açıklıyor.

Başka bir ölçü olan Bitcoin’in net gerçekleşmemiş kârı da yüksek bir seviyeye ulaştı ve bu Bitcoin üzerindeki satış baskısında bir artışa işaret ediyor. Bununla birlikte Tether’in azalan arzının Bitcoin’in fiyatı için kısmen yükselen bir durum oluşturduğuna dikkat etmek gerekiyor. Bitcoin OI veya borsa işlem hacimleri bir düşüş sinyali vermedikçe arzdaki düşüş, mevcut fiyat seviyesinin ötesinde fiyat keşfine yardımcı olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin