Tesla'nın cüzdanında ne kadar Bitcoin var? Devasa rakam!
Tesla'nın cüzdanında ne kadar Bitcoin var? Devasa rakam!

Tesla’nın cüzdanında ne kadar Bitcoin var? Devasa rakam!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Aralık ayının sonunda, elektrikli araba şirketinin 4. çeyrek kazanç raporuna göre Tesla’nın elinde 1.26 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyordu.

Elon Musk tarafından yönetilen şirket, önceki çeyrekte Bitcoin satımı veya alımı gerçekleştirmedi, yalnızca sahip olduklarını tuttu.

Tesla, geçtiğimiz Şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklamıştı. Kripto kralı, duyurunun ardından iki hafta içinde 58.300 dolara ulaşarak yaklaşık %50 oranında fırladı.

İlk çeyrek kazançlarında Tesla, kripto para biriminin likiditesini test etmek için Bitcoin’deki pozisyonunun %10’unu sattığını duyurdu.

Elektrikli araba şirketi, BTC fiyatındaki düşüş nedeniyle ikinci ve üçüncü çeyreklerde sırasıyla 51 milyon dolar ve 23 milyon dolarlık değer düşüşü bildirdi.

Tesla, kripto para biriminin olumsuz çevresel etkisi nedeniyle Bitcoin ödemelerini durdurduktan sonra kripto piyasası büyük bir düzeltme yaşadı.

Kasım ayında rekor seviyelere ulaştıktan sonra, Bitcoin şimdi bir aydan uzun sürmesi muhtemel bir satışın ortasında bulunuyor.

Çarşamba günü, Federal Rezerv (Fed), faiz oranlarını sabit tutmaya karar verdi. Bunun ardından Bitcoin yaklaşık 39.000 dolara yükseldi ancak yükseliş kısa sürdü. Bitcoin fiyatı, Fed Başkanı Jerome Powell’in faiz oranlarının artmasını destekleyen yorumlarının ardından eski fiyatına geri döndü.

Tesla’nın kazançları ne durumda?

Tesla’nın kazançları bir kez daha analistlerin beklentilerini aşmayı başardı. Şirket, bir önceki yıla göre %65’lik bir artışı temsil eden 17.7 milyar dolarlık gelir elde etmeyi başardı. Şirket ayrıca 2,6 milyar dolarlık rekor bir işletme karı bildirdi.

Tesla hissesi, piyasa öncesi işlemlerde %0,8 düştü.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin