Sıcak Gelişme: Tesla'nın üçüncü çeyrek raporunda Bitcoin şoku!
Sıcak Gelişme: Tesla'nın üçüncü çeyrek raporunda Bitcoin şoku!

Sıcak Gelişme: Tesla’nın üçüncü çeyrek raporunda Bitcoin şoku!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla’nın üçüncü çeyrek kazanç raporu yayınlandı. Elon Musk’ın CEO’luğunu yaptığı şirket, şimdiye kadarki en iyi net geliri olan 2,093 milyar dolara ulaşmayı başardı. Fakat elektrikli otomobil üreticisinin Bitcoin ile alakalı olarak 51 milyon dolarlık değer kaybı ortaya çıktı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

Faaliyet gelirimiz, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 3. çeyrekte 2 milyar dolara yükseldi ve %14,6 faaliyet marjı sağladı. Bu kâr düzeyine, temel olarak yeni bir operasyonel dönüm noktasının olası hale gelmesi nedeniyle 3. çeyrekte 190 milyon dolarlık SBC harcaması yapılırken ulaşıldı.

Faaliyet geliri, esas olarak araç hacmi büyümesi ve maliyet düşüşü nedeniyle yıllık bazda önemli ölçüde arttı. Olumlu etkiler, ASP düşüşü, işletme giderlerindeki büyüme, düşük düzenleyici kredi geliri, ek tedarik zinciri maliyetleri, Bitcoin ile ilgili 51 milyon dolarlık değer düşüklüğü ve diğer kalemlerle kısmen dengelendi.

Tesla’nın üçüncü çeyrekte Bitcoin pozisyonlarında bir değişikliğe gitmediği biliniyor.

Tesla ve Bitcoin arasındaki ilişki bu sene hareketliydi

Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık devasa bir Bitcoin alımı duyuran şirket, sonrasında BTC ödemelerini de kabul etmeye başlamıştı. Ancak şirket daha sonra BTC ile ödeme almayı çevresel kaygılar nedeniyle sonlandırdığını belirtmişti.

Tesla, amiral gemisi kripto para biriminin likiditesini test etmek için Bitcoin’inin yüzde 10’unu yılın ilk çeyreğinde sattı. İkinci çeyrekte pozisyonunu değiştirmedi, ancak Bitcoin fiyatındaki düşüş nedeniyle 23 milyon dolarlık bir satış kaybı bildirmek zorunda kaldı.

BTC bugün rekor kırdı

Bitcoin bugün erken saatlerde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.016 dolara yükseldi, bu da yakın zamanda bildirilen kayıpların fiyatla pek alakalı olmadığını gösteriyor.

Haziran ayında CEO Elon Musk, çok fazla enerji harcayan Proof of Work algoritmasını eleştirmesine rağmen en büyük kripto para birimine olan bağlılığını yeniden doğruladı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin