Terra'nın stabil coini UST, büyük bir başarıya imza attı

Terra’nın merkezi olmayan stabil coin’i UST, daha önce görülmemiş bir başarıya imza attı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra (LUNA), geçtiğimiz ay kripto pazarında en çok kazananlardan biri haline geldi ve şimdi stabil coin UST dahil tüm ekosistem senkronize bir şekilde genişliyor gibi görünüyor. Terra’nın LUNA ağı üzerinde çalışan merkezi olmayan stabil coin (UST), 10 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı ve bu da onu böyle bir piyasa değerine ulaşan ilk merkezi olmayan stabil coin haline getirdi.

Stabil coin piyasası, düzenlemeler üzerindeki belirsizliğe rağmen hızla genişliyor. USDT ve USDC gibi merkezi sabit paralar yaklaşık on yıldır kripto pazarını yönetirken, bu merkezi stabil coinlerin ihracı konusunda artan tartışmalar, merkezi olmayan stabil coinlerin gelişmesine neden oldu.

Tether tarafından ihraç edilen USDT, birkaç yıl öncesine kadar pazar payının %95’inden fazlasında hüküm sürüyordu. Bununla birlikte, Circle’ın USDC’si Tether’ı büyük oranda yakalayarak 2021’de USDT’nin piyasa değerinin en az %50’sine ulaştı. USDT, 78 milyar dolarlık piyasa sirkülasyonu ile hala zirvede, onu 42.5 milyar dolarlık USDC takip ediyor.

Merkezi olmayan stabil coinler kripto pazarını yönetebilir mi?

2021’in ana gündemi hükümetlerin piyasayı düzenlemek için harekete geçmesi ve ana akım kriptonun benimsenmesi oldu. ABD ve diğer bazı Avrupa merkez bankaları, merkezi stabil coin ihracı konusunda endişeleri dile getirirken merkezi olmayan stabil coinler önümüzdeki dönemde önemli bir seçim olabilir. UST’nin USDC’nin dörtte biri büyüklüğünde bir piyasa değerine hızla ulaşması, bu merkezi olmayan sabit paraların nasıl gelecekte ana akım olabileceğinin iyi bir örneğidir.

Merkezi olmayan bir stabil coin, yatırılan doları veya tercih edilen para birimini, o dolardan daha değerli olan kripto para birimiyle destekleyerek çalışır. Altta yatan kripto varlığının değişken olması nedeniyle bu belirli bir risk ile birlikte gelir, DAI’nin, Ethereum cinsinden teminatlandırılmış borç kullanması bu riske bir örnektir.

Terra’nın son birkaç aydaki başarısı, ağ büyümesi ve ticaret faaliyeti arttıkça UST’nin patlamasında da önemli bir rol oynadı ve merkezi olmayan stabil coin UST’nin kullanımı da arttı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin