Terra (UST) BTC alımına devam ediyor! Beklenen Bitcoin rallisini ateşleyebilir mi?
Terra (UST) BTC alımına devam ediyor! Beklenen Bitcoin rallisini ateşleyebilir mi?

Terra (UST) BTC alımına devam ediyor! Beklenen Bitcoin rallisini ateşleyebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir dizi büyük BTC alımı önümüzdeki birkaç ay içinde piyasayı büyük ölçüde etkileyebilir. Terra (UST), üç aylık dönemde alınması planlanan 11,2 milyar dolarlık BTC’nin 125 Milyon dolarlık kısmını satın aldı. UST stabil coin’i ile tanınan Terra, önümüzdeki üç ay boyunca günlük 125 milyon dolarlık kripto para birimini elde etme yolunda başka bir büyük BTC partisi satın aldı. Bitinfocharts’a göre bu satın alma işlemi Bitcoin rallisinin ana yakıtı olabilir.

Yazım sırasında her satın alma işleminden sonra para alan cüzdan şu anda yaklaşık 1 milyar dolar değerinde BTC bulunduruyor. Daha önce duyurulan günlük 125 milyon dolarlık alımlar aslında cüzdanın geçmişine göre yapılıyor.

Bitcoin Chart

20 Mart’tan bu yana, cüzdan bakiyesini 9.564 BTC’den 21.325 BTC’ye yükseltti. Her gün yaklaşık 3.000 BTC satın alındı. Cüzdanın toplam değeri, şu anda Bitcoin’in toplam piyasa değerinin %10’unu oluşturan satın alma çılgınlığının sonunda yaklaşık 11 milyar dolara ulaşması gerekiyor. Günlük 31 milyar dolarlık işlem hacmiyle Terra’nın 125 milyon dolarlık alımları, piyasadaki likiditenin büyük bir bölümünün hakimiyetini sağladı.

Satın alma çılgınlığı kripto pazarını nasıl etkileyebilir?

Çok sayıda analist, Terra tarafından kamuya açıklanan büyük satın alma çılgınlığı hakkında hem olumlu hem de olumsuz düşüncelerini dile getirdi. Piyasanın bu ralli ile karşılaşabileceği temel sorun, kripto para borsalarından yüz binden fazla BTC’nin kaldırılmasından kaynaklanan likidite eksikliğidir.

2021’in başından bu yana, borsalar büyük çıkışlarla karşı karşıya kaldı. Geçen yıl fark ettiğimiz gibi piyasa başka bir dizi büyük alımla vurulursa, arz şoku için bir neden olabilir. Sonunda, ilk kripto paranın fiyatı 50.000 doların altında kalırsa, Terra’nın 200.000 BTC’den fazla sahibi olması bekleniyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin