featured

Terra topluluğu, stablecoin rezervi için bakın ne kadar LUNA yaktı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir anda piyasanın önemli varlıklarından biri haline gelen LUNA, başarısını sürdürülebilir hale getirmek istiyor. Hem LUNA varlığını hem de stablecoin olarak piyasada bulunan UST varlığını daha yukarıya taşıma niyetinde. Bunun için bazı anlaşmalar ve geliştirmeler yürütüyor. Son olarak yaptığı hamle ise Terra topluluğu için pozitif oldu.

Terra ağı merkezli bir blok zinciri topluluğu olan Luna Foundation Guard (LFG), yaklaşık 372 milyon sabit para TerraUSD (UST) basmak için 4 milyon LUNA jetonunu yaktığını söyledi. UST gelirleri, vakfın LUNA dışı rezervlerini desteklemek için daha fazla teminat almaya gidecek.

Hareket, piyasadaki artan oynaklığın daha fazla yatırımcının UST’ye yönelmesiyle geldi. Yükselen UST talebi, topluluğun UST’yi basmak ve artan talebi karşılamak için LUNA’yı yaktığını gören ABD doları karşısında tokenın 1:1 sabitini bozmakla tehdit ediyor. 1 USD değerinde LUNA yakılarak 1 UST basılabilir.

Terra topluluğu, UST’nin güvenilirliğini desteklemek için rezervler inşa ediyor. Geçen ay, LFG, UST için bir rezerv olarak Bitcoin’de 1 milyar dolar topladığını söylemişti. 

Terra topluluğu, LUNA’ya sahip çıkıyor

Bugünkü yanmayla birlikte LFG, toplam LUNA dışı rezervlerinin 2,2 milyar dolar olacağını söyledi. Ayrıca 8 milyon LUNA tokenına sahip. Rezervler, oynaklığa karşı bir geçici önlem görevi görerek, LFG’nin büyük miktarda alım veya satım baskısına rağmen UST sabitini korumasına izin verir.

Sonuç olarak LUNA fiyat avantajları

Tokenın fiyatı, UST’nin basılmasında kullanılması nedeniyle son aylarda fırladı. LUNA’nın sabit yanma oranı da arzı azaltarak fiyatını daha da destekledi. Terra Analytics’ten elde edilen veriler, geçen ay yaklaşık 27 milyon tokenın yakıldığını ve toplam dolaşımdaki arzın 371 milyona düştüğünü gösteriyor.

LUNA’nın geçen ayki performansı, daha geniş kripto pazarını büyük ölçüde geride bıraktı. Şu anda son 30 günde %75 arttı. Piyasa ile karşılaştırıldığında, toplam kripto piyasa değeri geçen ay %15 düşerek 1,71 trilyon dolara düştü.

UST talebi, Terra ağı üzerine kurulmuş bir DeFi para piyasası programı olan Anchor Protocol’ün (ANC) artan popülaritesi ile de desteklendi. Protokol, UST mevduat sahiplerine yaklaşık %20’lik bir getiri sağlıyor ve bu, diğer büyük stabilcoin’lerin sunduğu her şeyin çok üzerinde.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin