Terra Luna Classic (LUNC) yakma önerisinde son durum! Terra ekibi bu teklifi destekleyecek mi?
Terra Luna Classic (LUNC) yakma önerisinde son durum! Terra ekibi bu teklifi destekleyecek mi?

Terra Luna Classic (LUNC) yakma önerisinde son durum! Terra ekibi bu teklifi destekleyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNC yatırımcısı, tokenleri yakmak için bir teklifte bulundu ve fiyatta keskin bir artışa neden oldu. Bir süredir Terra topluluğu, Do Kwon ve Terraform Labs’ın LUNC ve UST’yi terk ettiğinden şikayet ediyor. Topluluğun TFL’nin bir LUNA yakma mekanizması uygulamasına yönelik ilk talebi reddedildi.  Düşüşün ardından Do Kwon ve ekibi bunun yerine Terra 2.0’ı yaratmayı seçti.

Son olarak bir LUNC yatırımcısı başka bir öneri ile geldi. Öneri topluluk ve kripto pazarında dalgalanmalara neden oluyor. Teklif, arzda azalmaya ve fiyatta artışa yol açacak basit bir LUNC yakma mekanizmasını içeriyor.

LUNC yakma mekanizması detayları

Teklife göre, hem alım hem de satım olmak üzere tüm LUNC işlemlerinde %1,2 vergi/yakma uygulanması planlanıyor. Her işlem başlatıldığında, ilgili tokenlerin %1,2’si yakılacak. Yakım işlemi LUNC tokenlerinin piyasada azalmasına ve fiyat artışına sebep olabilir. Arzdaki bir azalma, talepte bir artış anlamına gelir ve bu da fiyatta bir artışa dönüşür. Ancak, toplam LUNC token arzı 10 milyar LUNC’ye ulaştığında bu yakma mekanizması durdurulacak. Bundan sonra, arzın sabit kalması bekleniyor.

Teklif şu şekilde özetlendi:

  • Toplam Arzı azaltmak için LUNC’de bir Vergi Yakma mekanizması uygulanacak.
  • Her alım-satım işleminde bir Vergi + Yakma mekanizması uygulanacak.
  • Gerçekleşecek %1,2 yakma vergisi olmalı.
  • Toplam arz=10 milyar LUNC olana kadar devam etmeli daha sonra yakma işlemi devre dışı bırakılmalı ve toplam arz asla değiştirilmemeli.

Terra ekibi bu teklifi destekleyecek mi?

Teklif, Terra’yı mekanizmayı desteklemeye ve tüm sosyal platformlarda duyurulmasını talep ediyor.  Yanmayı desteklemek için takaslara da ihtiyaç duyulacak. Terra, resmi yakma adresini sosyal medya hesaplarında da paylaşılması isteniyor.

Yapılan teklife göre % 1,2’lik vergi, daha yüksek yüzdeler öneren önceki tekliflerin aksine, topluluğun kabul edebileceği bir orana denk geliyor. Teklifin oylanması şu anda devam ediyor ve seçmenlerin yaklaşık %85’i teklifi destekliyor. Bunların 133 milyondan fazla LUNA’sı bulunuyor. Yüzde 14’ü çekimser kalırken, yüzde 0,4’lük bir kesim ise hayır oyu kullandı.

Bunların sadece yaklaşık 667.447 LUNA’sı var. Son verilere göre teklif kabul edecek gibi duruyor.  Do Kwon, TFL ve borsaların LUNC yakmayı destekleyip desteklemeyeceği ise henüz belli değil. LUNC, teklifin yarattığı hareketten şimdiden yararlanıyor. Kripto para günlük %18 arttı ve hâlâ yükselişini sürdürüyor. Fiyat şu anda 0,000073 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi de 24 saat içinde %107 artarak 349,6 milyon dolara ulaştı.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin