featured

Bu altcoin, destek noktasını test ettikten sonra büyük geri dönüşe hazırlanıyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan EGLD, mayıs ayı sonunda %25 oranında bir düşüş yaşamıştı. Bu talihsizliğin ardından haziran ayının ilk haftasını da düşük bir seviye ile tamamladı.  Fiyat hareketine yakından bakıldığında, önümüzdeki birkaç hafta içinde kritik bir destek noktasını yeniden test edebileceği görülüyor.

Haziran ayının ilk haftası, Elrond blockchain ağı için oldukça zorlu geçti. Bir saldırganın 1,6 milyon dolar değerinde EGLD token’ı çalmasının ardından zor günler geçirdi. Elrond ekibi, boşluğu kapatmak ve çalınan fonları geri almak için hızlı davrandı. Bu olay, yatırımcıların ellerinde tuttukları altcoin’leri panikle satmasına neden oldu. Sonuç olarak da fiyatta daha fazla düşüş yaşandı.

Tarih tekerrür mü edecek?

EGLD, haftalık düşüşünü %18’e çıkardıktan sonra, bu yazının yazıldığı sırada 66,97 dolardan işlem görüyor.  İlginç bir şekilde, fiyat düşüşü altcoin’i önemli bir destek noktasına itti. Bu, yalnızca tehlike geçtiği için değil, önemli bir rahatlama geri dönüşü olasılığı olduğu anlamına gelir. Mevcut fiyat seviyesi mayıs ayının sonuna doğru destek görevi görmüştü. Ayrıca, Temmuz 2021 rallisi de aynı seviyeden bir geri dönüş ile başlamıştı.

altcoin

Teknik göstergelerden bir tanesi olan RSI, şu anda aşırı satım bölgesinin üzerinde seyrediyor. Ayrıca fiyat şimdiden mayıs ayının sonundaki değerden de daha düşük. İlginç bir şekilde, RSI şu anda o zamana göre daha yüksek. Dolayısıyla daha düşük bir fiyat seviyesi ile daha yüksek bir RSI oluşturuyor. Bu, fiyat-RSI sapması olarak bilinir ve genellikle bir geri dönüş işareti olarak kabul edilir. Eğer kurulum doğruysa, EGLD bir miktar yukarı yönlü hareket yaratabilir.

Zincir üstü metrikler

Altcoin’in yaşadığı son sıkıntılarının bir sonucu olarak yatırımcı paniği genel olarak piyasaya da yansıyor. Binance fonlama oranı, saldırıyla ilgili raporların ardından 6 Haziran’da keskin bir düşüş yaşadı ve % -0.05’e geriledi. Ancak bunun ardından yeniden -0.012’ye yükseldi. Bu da yatırımcıların Elrond blockchain’ine olan inançlarını yeniden kazandıklarını gösteriyor.

Ayrıca, altcoin’in piyasa değeri, saldırının yangını körüklemesi ile haziran ayının ilk haftasında keskin bir şekilde düştü. Balinalar tarafından tutulan arz (5 milyon doların üzerinde), iki aydan fazla bir süre için en düşük seviyesine düştü. Bu, büyük miktarda EGLD tutan adreslerin de varlıklarının bir kısmını sattığı anlamına gelir.

Yatırımcı duyarlılığı giderek gelişiyor ve satışlar şimdiden gerçekleşti. Özellikle şimdi güçlü bir destek noktasına işlem gördüğü için, yeniden birikim için koşullar olgunlaşmış olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin