Paris Hilton da Bitcoin kervanında – işte ayrıntılar
Paris Hilton da Bitcoin kervanında – işte ayrıntılar

Son düşüşle Bitcoin dip noktasını bulmuş olabilir: Fiyat tekrar düşebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devam eden Bitcoin fiyat rallisi, çoğu trader’ın durup portföylerine bakmasına ve gerçekleşmemiş kâr/zararı yakalamak için her dakika ekranlarına bakmasına sebep oluyor. Fiyat rallisinin heyecanına, gerçekleşmemiş kârları kaybetme korkusu eşlik ediyor.

Bitcoin yüzde 25 düşerek dip noktasını bulmuş olabilir

Bitcoin fiyatı son birkaç işlem seansında düşerken, fiyatın önceki ATH’sini geçtiği ve 20.000 dolar seviyesinin üzerine çıktığı ilk seferin aksine, birkaç cüzdan gerçekleşmemiş bir kayıp yaşadı. En son BTC düşüşünü öncekilerle karşılaştırdığımızda, iki ilginç sonuç öne çıkıyor.

  1. En son düşüş tepeden %25’ti (CoinMarketCap verileri dikkate alındığında, 8 Ocak’ta 41.405 dolar ve 11 Ocak’ta 30.838 dolar).
  2. 3 gün içinde dibe vurduk.

Bu, 2017 ile karşılaştırıldığında önemli bir düşüş olmayabilir, bu nedenle fiyatta daha fazla düşüş için yer bırakıyor. Ecoinometrics tarafından hazırlanan bu grafiğe göre, %25’lik düşüş, ikinci Bitcoin yarılanması sırasında gözlemlenen düşüşlerle karşılaştırılıyor.

Hafta bir düşüşle başladı ve Bitcoin şu anda 35.628 dolardan işlem görüyor, yani 41.000 doların üzerindeki ATH’sinden yaklaşık 6.000 dolar uzakta. Fiyat rallisi devam ederken, geçici olarak durmuş olabilir. Yüzde 25’lik düşüş, mevcut piyasa döngüsündeki en büyük düşüş olabilir, hatta dip noktası olabilir.

BTC bir daha 30.000 doların altına düşmeyebilir

AMBCrypto analistlerine göre Bitcoin içn 30.000 doların altına düşme ihtimali çok düşük ve bu durumda daha fazla düşüş için yer yok. Hatta bu son düşüş, birkaç saat içinde fiyatın %50’nin üzerinde değer kaybedilen bir dönem olan Mart 2020 Kara Perşembe’sine kıyasla tahmin edildiği kadar dramatik olmayabilir.

Gerçek şu ki, Bitcoin’in uzun bir geri çekilme geçmişi var ve en sonuncusu diğerleriyle karşılaştırıldığında o kadar da önemli değil. 2017 sonrası boğa koşusunun düşüşü şiddetliydi ve BTC, 19.000 doların üzerinde bir ATH’yi gördükten sonra 3.000 doların altına gerilemişti.

Yatırımcılar geri adım atmıyor

Buradaki heyecan verici kısım, fiyat düşüşünün kurumları veya spot borsalardaki trader’ları satın alma işlemlerinden caydırmıyor gibi görünmesi. Kripto para biriminin fiyatı henüz önceki ATH’sini tekrar başarılı bir şekilde ihlal etmemişken, bu %25’lik düşüş, boğa koşusunun mevcut aşaması için geçerli olabilir.

Bu, yeni bir long veya short pozisyon açmayı bekleyen türev yatırımcı portföyü için önemli, çünkü birçok strateji tasfiye edilmemeyi planlar. %25’lik düşüş göz önüne alındığında, bir sonraki aşama muhtemelen başlangıç ​​noktası olarak 30.000 doları kabul edecek.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin