Hack saldırıları DeFi kullanıcılarını tedirgin etmeye devam ediyor
Hack saldırıları DeFi kullanıcılarını tedirgin etmeye devam ediyor

Hack saldırıları DeFi kullanıcılarını tedirgin etmeye devam ediyor; Son saldırıda ne kadar çalındı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi sektörünün hızlı şekilde büyüdüğü 2021 yılında bu sektördeki güvenlik ihlalleri de orantılı olarak arttı. Bu yıl DeFi hack’leri sonucu 10,5 milyar doların üzerinde kripto varlığın çalındığı tahmin ediliyor.

Ethereum Blockhain üzerine inşa edilmiş Bitcoin odaklı merkezi olmayan bir finans projesi olan BadgerDAO, birinci yıl dönümünden sadece birkaç gün önce, bir ağ ihlaline kurban giden en son DeFi protokolü oldu.

Bir blockchain veri ve güvenlik analizi şirketi olan PeckShield’e göre, BadgerDAO protokolünün ön uç saldırısında toplam 120,3 milyon dolar çalındı.

Hacklenmeden önce Badger, Ethereum’daki en büyük 23. DeFi protokolü olarak sıralandı. Kasım ayının sonunda BadgerDAO, 1,25 milyar dolarlık bir TVL’ye (toplam değer kilitli) ulaştı. Defipulse’a göre, protokolün TVL’si şimdi 787 milyon dolara düştü.

Bir kullanıcı 50 milyon dolar kaybetti

Ağ ihlali sonrası ortaya çıkan hasar durumunda PeckShield, tek bir kullanıcının ağ ihlali nedeniyle 896 BTC (yazım sırasındaki mevcut Bitcoin fiyatıyla yaklaşık 50 milyon dolar değerinde) kaybettiğini açıkladı.

Celsius Network da BadgerDAO DeFi hackinde para kaybettiğini doğruladı

Kripto kredi şirketi Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky bugün canlı bir yayında, şirketin bu hafta başlarında BadgerDAO hackinde para kaybettiğini doğruladı.

Mashinksy, “Bütün bu fonları geri almak için Badger ile birlikte çalışıyoruz. Soruşturmada onlarla işbirliği yapıyoruz.” dedi ve şöyle devam etti:

“Böyle şeyler olduğunda her Celsius kullanıcısının anladığından emin olmak istiyorum, kaybeden bizleriz, siz kaybetmezsiniz çünkü fonları kurtarmak bizim işimiz, bu fonlarla çalışmak, iyi olanı seçmek bizim işimiz. projelere karşı kötü projeler ve diğer her şey.”

Twitter’daki Blockchain işlemlerine bakan spekülatörlere göre, Celsius Network, istismarın bir sonucu olarak yaklaşık 50 milyon dolar kaybeden kullanıcı olabilir.

BadgerDAO açığı, saldırganların ana web sitesinin kontrolünü ele geçirmeyi başardığı bir ön uç saldırısıydı. Kullanıcılar işlem yapmaya gittiğinde, saldırgan fonları çalmak için işlemlerin doğasını değiştirdi. Toplamda, protokol 120 milyon dolar kaybetti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin