Binance

Son dakika: SEC, Binance ve CZ’ye dava açtı, BNB düşüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in haberine göre, dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya, ABD menkul kıymetler kurallarını ihlal ettikleri iddiasıyla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava açıldı.

SEC’in davası, Binance ve Zhao’nun liderliğindeki ilişkili kuruluşların, kayıtsız menkul kıymet ticaret platformları sunmak, kayıtsız kripto varlık menkul kıymet satışları ve dolandırıcılık gibi federal menkul kıymet yasalarını ihlal eden bir dizi eylemde bulunduğunu iddia ediyor. Düzenleyici kurum, Binance’in yatırımcı varlıklarını riske atarken kendisini zenginleştirmek için düzenleyici gözetimden bilerek kaçındığını öne sürüyor.

Binance

Sanıklar ayrıca ABD operasyonlarını gizlice kontrol etmek ve yüksek değerli ABD müşterilerinin ABD kullanıcılarını engellemeye yönelik kontrolleri atlatmasına kasıtlı olarak izin vermek ve böylece ABD düzenlemelerinden kaçmakla suçlanıyor.

Ayrıca, kripto devinin milyarlarca dolarlık müşteri fonunu, uygun şekilde kayıtlı brokerlerin, bayilerin, borsaların ve takas kurumlarının yapamayacağı şekilde karıştırdığı ve yönlendirdiği, böylece ABD yatırımcı sermayesini tehlikeye attığı iddia ediliyor. Dava, bu eylemlerin Menkul Kıymetler Yasası ve Menkul Kıymetler Borsası Yasasının birçok yönünü ihlal ettiği sonucuna varmaktadır.

BNB darbe aldı!

Binance’in yerel BNB tokeninin fiyatı haber üzerine yüzde 6’dan fazla düştü. Özellikle SEC hem BNB’nin hem de BUST stablecoin’in kayıtsız menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor. Tüm bu kargaşanın ortasında, Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), lanet olası davayı ele almak için Twitter’a gitti. Kripto patronu, SEC’in yasal saldırısı karşısında meydan okumaya ve kendine güvenmeye devam ediyor.

Tweetinde, firmanın zorluklar karşısındaki direncini göstermek amacıyla BNB’nin piyasa değerine göre hala dördüncü en büyük coin olduğunu bir kez daha vurguladı. Ayrıca, Binance ekibinin para çekme ve yatırma süreçleri de dahil olmak üzere sistem istikrarını sağlamak için çalıştığını da sözlerine ekledi.

Binance

“Şikayeti gördükten sonra bir yanıt yayınlayacağız. Henüz görmedik. Medya bilgiyi bizden önce alıyor,” diyen CZ, dava haberinin Binance ekibinden önce medyaya ulaştığını belirtti. CZ’nin mesajı, umutlu bir bakış açısına işaret eden bir dua emojisiyle sona erdi.

Daha fazla yasal sorun SEC davası, Mart ayında ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından alınan benzer bir eylemin ardından, bir başka düzenleyici kurumun kripto devine yönelik baskısına işaret ediyor. CFTC, Binance ve CEO’sunu “sahte” bir uyum programı ile “yasadışı” bir borsa işletmekle suçladı ve onları ticari kazanç için ABD yasalarından kasıtlı olarak kaçınmakla suçladı.

Görünürde bir varis mi var?

Bu arada, Bloomberg geçtiğimiz günlerde düzenleyici incelemeleri ve davaları yoğunlaştıran kripto devinin, mevcut CEO Changpeng Zhao’nun potansiyel halefi olarak düzenleyici deneyime sahip deneyimli bir yönetici olan Richard Teng’i düşündüğünü bildirdi. Bu gelişmekte olan bir haber.

Daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin