FED faiz kararı

SON DAKİKA: Günlerdir beklenen Fed faiz kararı belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasalar, günlerdir Fed’in faiz kararını bekliyordu. Geçtiğimiz aylarda faiz ile ilgili öngörüler gelmişti. Ekonomistlerin beklentisi ise 50 baz puan olmuştu.

Dünyada rekor kıran enflasyon sarmalı Amerika’yı da fazlasıyla etkisi altına almıştı. So yılların en yüksek enflasyon rakamlarını karşılayan ABD, zorunlu olarak faiz artırma yoluna gitmişti. İlk faiz artırımı ise geçtiğimiz toplantı da yapılmıştı.

Fed faiz kararı 2022 yılının ikinci toplantısında da sürdü. ABD Merkez Bankası, faizi 50 baz puan olarak açıkladı. Bu rakam 2000 yılından beri en agresif artış olarak kayıtlara geçti. Federal Açık Piyasa Komitesi yaptığı artışla beraber politika faizini yüzde 0,75-1 aralığına çıkardı.

Öte yandan ekonomistlerin bir sonraki faiz artışı ise 75 baz puan. Haziran ayında bu artışla beraber faiz kararı şahin görünümü daha da hissetirecek. 

Geleneksel piyasalar ve kripto varlıklar, Fed’in şahin tutumundan dolayı Nisan ayını düşüşte geçirmişti. Aslında Fed, bunu bir strateji olarak kullandı. Fed faiz kararı ile ilgili öngörülerini daha önce paylaşarak piyasaları salladı. Bu da ABD dolarının daha baskın olmasını sağladı. DXY endeksi 100’ün üzerine kadar çıktı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin