Jerome Powell’dan ikinci bir açıklama daha geldi!

Son dakika: Fed Başkanı Jerome Powell önemli açıklamalarda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel ekonomide yaşanılan sıkıntılar, dünya ülkelerini fazlasıyla etkiledi. Pandeminin etkileri hemen hemen bitse de bu sefer Rusya-Ukrayna savaşı ile yeniden kriz patlak verdi. Zaten kırılgan bir yapıda olan dünya ekonomisi daha da zor dönemden geçiyor. Ham madde ve pek çok alanda kaynak sıkıntısı tüm sektörleri etkiliyor. Bu da ekonominin gidişatına demir vuruyor.

Petrol, altın, hisse senetleri ve kripto varlıklar farklı bir düzlemde ilerliyor. Genellikle de hisse senetleri ve kripto varlıklar beraber hareket ediyor. Özellikle Nasdaq ve kripto korelasyonu dikkat çekiyor. Altın ONS ise yeni bir zirve yapmak için şartların olgunlaşmasını bekliyor.

Tüm bunlar yaşanırken Fed Başkanı Powell, enflasyondan dolayı faiz artırdı. Bu yılın ikinci faiz kararını ise içinde bulunduğumuz ayda 50 baz puanla gerçekleştirmişti. Bugün ise Powell enflasyon ile ekonomi sıkıntılarını ele alarak belli başlı bazı açıklamalarda bulundu.

Fed Başkanı Powell, enflasyonu atlatmanın hesaplarını yapıyor

Enflasyon, artık dünyanın bir gerçeği haline geldi. Avrupa ve Amerika’da yeni rekorlar kıran enflasyon faiz artırımının yolunu açıyor. Fed Başkanı Jerome Powell ise, enflasyonu düşürmek için kararlı olduklarını söyledi. Powell,

“Enflasyonu yüzde 2’ye indirmeye odaklandık. Tekrar bu seviyeleri görmek istiyoruz. Bu süre zarfında faiz artırımına devam edeceğiz. Fed enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlığa sahip. Önümüzdeki faiz kararlarında da 50 baz puan artırılmasını düşünüyoruz.

Faiz artırımını durdurmak gibi bir niyetimiz yok. Enflasyonun ciddi bir şekilde düşmesini görmek istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek faiz artışını yavaşlatabiliriz. Ancak enflasyonu dizginleyemezsek faiz artışları gelecektir.”

Başkan Powell’ın açıklamalarıyla birlikte ABD 10 yıllık faizleri neredeyse yüzde 3’e geldi. 10 yıllık faizler 2,98 seviyelerine gelirken, kirpto varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Powell’ın konuşması esnasında Bitcoin 29.500 dolar seviyelerine kadar geriledi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin