Kripto Korku ve Açgözlülük seviyesi, son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü

Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi: Son 3 yılın dibinde! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En yaygın kullanılan duyarlılık endekslerinden biri, yatırımcılar arasında korkudan başka bir şey göstermiyor. Ünlü korku ve açgözlülük endeksi, piyasaların Mart 2020’den beri görmediği 8 değerine düşerek 2019 ortasından bu yana en düşük noktaya ulaştı.

Bir göstergede böylesine güçlü bir düşüş, yatırımcılar arasında ek korkulara neden olabilir. Ancak, dip gösterge olarak hareket edebileceğinden endişe verici olmamalı. Göstergede böylesine güçlü bir düşüş, çoğunlukla Bitcoin’deki volatilite artışından ve düşüşten önce 30 milyar dolarlık piyasa değeri olan Luna altcoin’in %100 düşüşünden kaynaklandı.

Fear and Greed index

Son 3 yılın en düşük seviyesi ne anlama geliyor?

Gösterge, kripto yatırımcılarının duyarlılığını belirlemek için piyasa ölçümlerini izlediğinden, aşırı korku aslında yaklaşmakta olan veya halihazırda gerçekleşmiş bir kapitülasyonun işareti olarak kabul edilebilir.

Korku ve açgözlülük endeksi genellikle piyasadaki aşırı satım/aşırı alım durumlarını belirlemek için kullanılır. Aşırı korku aşırı satım piyasasını ve Aşırı açgözlülük aşırı alım piyasasını temsil eder.

Endeks şu anda oynaklığı, piyasa momentumunu, sosyal medyayı, hakimiyeti ve eğilimleri ölçüyor. Hacim ile temsil edilen oynaklık ve piyasa momentumu, gösterge üzerinde en fazla etkiye sahiptir.

Trendler, sosyal medya ve şu anda duraklatılmış anketler, çoğunlukla yatırımcıların sosyal duyarlılığını etkiliyor ve piyasadaki durumu doğru bir şekilde yansıtmayabilir.

Yazım sırasında, Bitcoin 30.000 doların üzerine çıktı, bu da satın alma gücünde ani bir artış görürsek hâlâ potansiyel bir geri çekilme için uygun olmasını sağlıyor. Ancak azalan satış baskısına rağmen BTC, son yedi gün içinde herhangi bir volatil hareket olmaksızın destek etrafında konsolide olmaya devam ediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin