Solana tabanlı cüzdanlar saldırı altında: Kesintiler devam ediyor!
Solana tabanlı cüzdanlar saldırı altında: Kesintiler devam ediyor!

Solana tabanlı cüzdanlar saldırı altında: Kesintiler devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana, binlerce cüzdanı etkileyen büyük hack’ten sonra daha fazla teknik sorun yaşıyor En önemli Ethereum rakiplerinden biri olan Solana, küçük bir hizmet kesintisi yaşamaya başladı. Bu, ağın yaygın bir hack saldırısına maruz kalmasından sonra geldi. 7.000’den fazla cüzdan Solana (SOL) ve Circle’ın USDC Coin (USDC) tokenlerinden boşaltıldı. Phantom ve diğer sıcak cüzdanlar olaydan etkilendi.

Solana’da yeni ve çoklu hack saldırıları milyonlarca dolarlık token’lerinin çalınmasına neden oldu. Saldırı sonucunda şu ana kadar yaklaşık 8 milyon dolarlık kripto paranın çalındığına inanılıyor. Saldırıda hedeflenen cüzdanların 6 aydır hareket etmemesi de dikkat çekiyor.

Phantom ekibi bir tweet’te, güvenlik açığının dibine inmek için çalıştığını ve sorunun cüzdanlarıyla bağlantılı olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Önde gelen bir donanım cüzdanı olan Ledger, SOL düğümünün şu anda “sorunlar” yaşadığını iddia ediyor. Bu noktada, saldırıdan sadece Solana blok zincirinin etkilenip etkilenmediği belli değil.

Solana saldırısı nasıl oldu?

Uzun bir Twitter dizisinde, Ava Labs CEO’su Emin Gun Sirer, hacker’ın, bir JS kütüphanesini ele geçirerek ve kullanıcıların özel anahtarlarını ele geçirerek bir tedarik zinciri saldırısının yardımıyla hack’i başardığını belirtti. Ayrıca, bir tarayıcı istismarının oyunda olabileceğini öne sürdü, ancak böyle bir senaryo “çok olası görünmüyor”.

Yerel SOL tokeni, saldırının bir sonucu olarak kabaca %5 düştü. Şu anda piyasa değerine göre dokuzuncu sırada yer alıyor. SOL, yüksek ölçeklenebilirliği nedeniyle Ethereum’un pazar payını düşürürken birçok teknik zorlukla karşılaştı. Haziran ayında, soğuk depolama işlemleriyle ilgili bir hata nedeniyle blockchain dört saatliğine durdurulmuştu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin