featured

Solana (SOL) günün yıldızı oldu: Hack endişelerine rağmen yükseliş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) fiyatı son iki gün içinde %7 oranında bir artış kaydetti. Ancak yaşanan son hack, fiyat düşüşü konusundaki endişelerin artmasına sebep oldu.

Solana, son 48 saatte %7’lik bir artış kaydetmesinin ardından 24,6 dolar seviyesine yükseldi. Fiyat, 15 Temmuz’da yerel zirve olan 30 dolara dokunmasının ardından %22 oranında bir düşüş yaşamıştı. Dolayısıyla son hareket, yatırımcıların rahat nefes almasına olanak sağladı.

Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, 50 günlük ve 200 günlük üstel hareketli ortalamalar arasındaki golden cross’tan gelen ek destek, SOL fiyatını daha da yükseltmiş olabilir. Ayrıntılı olarak, kısa vadeli bir MA, uzun vadeli bir MA’nın üzerine çıktığında bir golden cross oluşumu meydana gelir. Kısa vadeli MA baskın kaldığı sürece, yükseliş bir süre daha devam edebilir.

Solana (SOL)

Ayrıca SOL fiyatındaki son yükseliş hareketi, piyasa lideri olan Bitcoin’in son 3 gündeki yukarı yönlü hareketinin bir taklit olabilir. Bitcoin, ABD pazarındaki likidite krizinin ardından zayıflayan doların etkisiyle sıçradı.

Ancak, SOL boğalarının kutlama yapmak için fazla zamanı yok. Çünkü teknik göstergeler, 13 Ağustos’ta, yani hafta bitmeden önce %20’lik bir düşüşe işaret ediyor.

Solana (SOL) fiyatı düşüşe geçebilir

SOL, “yükselen üçgen” olarak adlandırılan bir model içinde işlem görüyor. 2021’den beri geçerli olan ve desteğe dönüşen dirence ve Aralık 2022’nin sonlarından bu yana keskin düşüşleri önleyen daha düşük bir trend çizgisine sahiptir.

Bu model, SOL durumunda olduğu gibi bir düşüş trendinden sonra ortaya çıkabilir. Token modeli onaylar ve desteğin altına düşerse, çok hızlı bir düşüş gelebilir. Solana işlem hacimleri de oldukça azaldığı için düşüş senaryosu oldukça mantıklıdır.

Bununla birlikte açıklanan taslak gerçekleşmeden önce, altcoin’in fiyatı muhtemelen değerinin %20’sini kaybedecek ve test edilen bir sonraki destek olan 19,5 dolara gerileyecektir.

Bu arada zincir üstü metrikler, Solana’daki önde gelen protokollerin önceki ay toplam kilitli değerde (TVL) çift haneli kazançlar elde ettiğini gösteriyor.

Özellikle, birinci katmanın genel TVL’si, Kasım 2021’deki 10 milyar dolarlık zirveden %97’nin üzerinde bir düşüşle 9 Ağustos’ta 320 milyon dolara geriledi. Solana şu anda pazar payının yalnızca %0,77’sine sahip en büyük 9. DeFi platformu.

Bu arada,Solana merkezli DEX, Ağustos ayında SOL fiyatının yükseliş umutlarını daha da azaltabilecek 1 milyon dolarlık bir hack yaşadı.

Solana’nın Cypher’ı saldırı altında

Tahminen 1 milyon dolarlık bir istismarın ardından, Cypher Protocol olarak bilinen merkezi olmayan vadeli işlem borsası operasyonları durdurdu. Cypher, 7 Ağustos’ta Twitter takipçilerini bir güvenlik olayıyla ilgili bilgilendirdi ve akıllı sözleşmesini askıya aldı.

Cypher ekibi, potansiyel olarak çalınan fonları geri almak için bilgisayar korsanıyla iletişime geçmeyi de denedi. Yaklaşık 40,000 SOL token’ına ve 123,000 dolardan biraz fazla Circle USDC stable coin’i dahil olmak üzere 1 milyon dolara ulaştılar.

Saldırıdan sonra suçlu cüzdan, muhtemelen kötüye kullanılan fonları ortadan kaldırmayı amaçlayan 30,000 USDC’yi Binance’in uygun Solana adresine aktardı.

Bunun ardından kripto borsası Bitstamp, 29 Ağustos’tan itibaren ABD’de SOL ticaretini durduracağını duyurdu. MATIC, NEAR, AXS, CHZ, MANA ve SAND token’ları da bu durumdan etkilenenler arasında yer alıyor.

Yukarıda belirtilen tüm token’lar, yakın zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayıtsız menkul kıymetler olarak adlandırılmıştı.

CoinChapter

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin