featured

Potansiyeli yüksek! Mart ayının yıldızı olan Solana hakkında bilmeniz gereken her şey…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana’nın blockchain’inin yerel token’ı olan SOL, 2022 yılının Mart ayında ilk 10 içerisinde yer alan kripto para birimlerine liderlik etti. Altcoin, ayın başında 99,52 dolardan işlem görüyordu. Ancak ay sonuna kadar %23,25 oranında değer kazanarak fiyatını 122,66 dolara yükseltti.

Bu fiyat artışı ile SOL’un piyasa değeri ayın başına göre %25,25 oranında artarak 31,9 milyar dolardan 39,9 milyar dolara yükseldi. Altcoin, mart ayında toplam 70,6 milyar dolarlık hacme sahipti. Bütün bunlar sayesinde SOL, mart ayını genel sıralamada Cardano, XRP, LUNA ve AVAX’ın önünde 6. sırada tamamladı.

Messari’ye göre Solana’nın enflasyon oranı %8,86. Solana’nın emisyon türü, zamanla enflasyon oranının düşeceği şekilde programlanmıştır. Ayrıca, bu yazının yazıldığı tarih itibariyle 11,29’luk bir stok akışına sahiptir. Ağ, şu anda saniyede 1,204 adet işlem gerçekleştirdiği için en hızlı blockchain’lerden biridir.

Solana hakkında bilinmesi gerekenler

SOL’nin toplam arzı 518,793,811’dir. Ancak toplam arzın 325,813,558’i şu anda dolaşımda olup, bu da toplam arzın %62,80’idir. İlk 20 Solana adresi, dolaşımdaki arzın %24,39’unu ve toplam arzın %15,32’sini oluşturan 79,5 milyon adet SOL token’ınına sahiptir.

Toplam arzın %74,71’i olan 387,584,135 şu anda stake ediliyor. Aslında, Solana şu anda stake edilen değere göre en iyi 10 kripto para biriminin başında geliyor. Stake edilen değer ise 53,181,366,179 dolar. Listedeki diğer altcoin arasında ise Ethereum, Terra, Cardano ve Avalanche yer alıyor.

SOL’un stake edilen toplam miktarı, mart ayı başında 382,5 milyon adetti. Ay sonunda ise toplam arzın 75,81‘ine denk gelen 393,1 milyon adete yükseldi. Bir geri çekilme görülmesine rağmen, bu değer şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Bu neden token fiyatında çok fazla yükseliş hareketi görülüyor.

Nisan ayındaki 4 gün içinde, Solana’nin fiyatı 140,26 dolara yükseldi. Bu da nisan ayının ilk 4 gününde %14,35 oranında bir yükseliş olduğu anlamına geliyor. SOL, ilk 10’da bulunan kripto para birimleri arasında en iyi performans gösteren token oldu.

Bugün gördüğümüz hızlı fiyat artışlarının bir başka nedeni de SOL token’ına güçlü bir talep olması. Token’a olan talep o kadar yüksek ki Chicago Ticaret Borsası (CME) bunu kabul etti. CME, Mikro Boyutlu Bitcoin ve Ether Seçeneklerini duyurduktan günler sonra SOL vadeli işlemlerini de başlatmayı düşünüyor.

Solana

Crypto Compare Digital Asset Summit sırasında konuşan CME’de hisse senedi ve kripto para birimi ürünleri direktörü Payal Shah, müşterilerden gelen artan talep nedeniyle Bitcoin ve Ethereum’un ötesine baktıklarını ve yakında Solana ve Cardano altcoin’lerini de vadeli işlemlerinin arasına ekleyebileceklerini belirtti.

Solana ayrıca yakın zamanda NFT satışlarında 1,5 milyar doları aştı. Bu da onu NFT ile ilgili işlemlerdeki ikinci en büyük blockchain’i haline getirdi. Solana, ilk kez 1 milyar doları aştıktan çok kısa bir süre sonra yeni rekorunu kırmayı başardı. Solana’da yayınlanan NFT’lerde, 314,910 adet alıcı ve 260,844 adet satıcı ile iki milyondan fazla işlem yapıldı.

Solana fiyatında yaşanan son artış, mart ayındaki bir dizi olumlu habere de bağlanabilir. Dijital varlık yöneticisi CoinShares ve kripto borsası FTX ortak bir şekilde yeni bir projeye imza attılar. Bu projede, token’ı doğrudan satın almadan, SOL stake ödülleri sunan borsada işlem yapılmasına olanak sağlayan bir ürün piyasaya sürüldü. Ürün esas olarak kurumsal yatırımcılara yöneliktir. Ayrıca bu projenin SOL token’ına büyük miktarda sermaye çekmesi beklenmektedir.

Token ayrıca dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale tarafından yakın zamanda başlatılan akıllı sözleşmeler fonundaki ağırlığın yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Yatırım kurumları tarafından yapılan büyük ölçekli ticaret, 2021’de büyük bir kripto rallisini teşvik etmekle ilişkilendirilir. Bu nedenle, bu gelişmeler genellikle bir yükseliş göstergesidir.

Ethereum’un bir PoS modeline planlı geçişi, ekosistemdeki diğer projelere olan ilgiyi de artırdı. Son kazanımlardan sonra SOL, ekosistemdeki en büyük ikinci oyuncu oldu. Cardano’nun yerel token’ı ADA, mart ayında %18,77 oranında değer kazanarak en fazla yükselen ikinci altcoin oldu. Üçüncü sırada ise %14,92 oranında bir artış ile AVAX bulunuyor.

Nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin