Solana ağında 48 Saatlik başka bir kesinti daha yaşandı; SOL tokeni olumsuz etkileniyor
Solana ağında 48 Saatlik başka bir kesinti daha yaşandı; SOL tokeni olumsuz etkileniyor

Solana ağında 48 Saatlik başka bir kesinti daha yaşandı; SOL tokeni olumsuz etkileniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana’nın yerel kripto para birimi SOL, Solana blok zinciri büyük ağ sıkışıklığı sorunlarıyla karşı karşıya kalmaya devam ederken, bugün %6 daha değer kaybıyla 90 doların altına düştü. SOL, piyasa genelinde görülen değer kaybı sırasında serbest düşüşte ve Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %60 değer kaybetti.

Geçen hafta sonu, Solana blok zinciri, yatırımcıları ve tüccarları büyük ölçüde hayal kırıklığına uğratan 48 saatlik bir ağ istikrarsızlığıyla karşı karşıya kaldı.

Mühendisler, 22 Ocak Cumartesi günü Solana web sitesinde şöyle bir duyuru yayınladı:

Solana ana ağ beta, yüksek düzeyde ağ tıkanıklığı yaşıyor. Son 24 saat, bu sistemlerin, kullanıcıların taleplerini karşılamak ve artık ağda yaygın olan daha karmaşık işlemleri desteklemek için iyileştirilmesi gerektiğini gösterdi.

Ancak 24 Ocak Pazartesi itibarıyla durum, sistemlerin yeniden tam olarak faaliyete geçtiğini gösteriyor.

Ayrıca Solana’da yaşanan sık ağ kesintileri, tüccarların platforma olan güvenlerini kaybetmelerine neden oldu. Sonuç olarak, Fantom, BSC vb. gibi diğer Ethereum Layer-1 rakipleri zemin kazanıyor. Kripto yatırımcısı ve Boolean Fund kurucusu Mark Jeffery şunları yazdı:

Başka bir gün, başka bir 48 saatlik Solana kesintisi. Bu 3 ay içinde altıncı kez oluyor. Artık buna inancım sıfır. Solana, yeni EOS’tur. Mücadele şimdi ETH, BSC, Fantom, Avalanche ve Terra arasında geçecek.

Solana, DeFi pazar payını kaybediyor

Sık kesintilerin ortasında, Solana’nın gerçek Ethereum rakibi olup olmadığı soruları geldi! DeFi tüccarları Fantom, Avalanche, Terra, vb. gibi diğer düşük ücretli alternatifleri seçtiğinden Solana, DeFi TVL açısından %50’ye sahiptir. Bildirildiği gibi, Fantom şimdi Ethereum’dan sonra DeFi TVL açısından en büyük ikinci ağ haline geldi.

Solana ise DeFiLlama’ya göre 7.7 milyar dolarlık DeFi TVL ile altıncı sıraya geriledi. Solana ekibinin gerçekten sağlam bir çözüm bulmasını ve DeFi meraklılarının güvenini geri kazanmasını bekliyoruz. Solana, önümüzdeki iki ila üç ay içinde ek ağ düzeltmeleri planlıyor. Mühendisler ekibi şunları yazdı:

“Gelecek olan bu sürümler, önümüzdeki 8-12 hafta içinde daha fazla iyileştirme yapılması beklenen ağın durumunu iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu özelliklerin çoğu şu anda Testnet’te yayınlanıyor ve burada titizlikle test ediliyorlar.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin