Solana ağı kesintinin ardından rapor yayınladı! Sırada düşüş mü var?
Solana ağı kesintinin ardından rapor yayınladı! Sırada düşüş mü var?

Solana ağı kesintinin ardından rapor yayınladı! Sırada düşüş mü var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana Vakfı, Cumartesi günü başlayan saatler süren ağ yavaşlaması ve teknik sorunlar hakkında bir rapor yayınladı. 1.13’ten 1.14’e yükseltme sırasında büyük bir sorun meydana geldiğinden, başka bir kesinti yaşayan blok zinciri, toplulukta büyük bir endişeye neden oldu.

Solana Status, 27 Şubat’ta bir tweet’te, 25 Şubat’taki kesintinin ardındaki nedenlerin ayrıntılarını sağlamak için Solana Mainnet Beta Kesinti Raporunu duyurdu. Rapor, yeni ayrıntılar ortaya çıktıkça periyodik olarak güncellenecek.

Rapora göre Solana Mainnet Beta, 25 Şubat’ta önemli bir performans düşüşü yaşadı. Doğrulayıcılar sorumluluğu üstlendi ve önceki yükseltmeyle zinciri yeniden başlatarak Pazar günü normal ağ işlevlerine geri döndü.

Solana, tek bir başarılı işlem olmadan 20 saatten fazla düştü. Doğrulayıcı düğümler, verilerin mevcut olmaması durumunda ağın kurtarılmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir “güvenli mod” olan yalnızca oylama moduna otomatik olarak girdi.

Doğrulayıcı topluluğu, yeniden başlatma riskini azaltmak için aynı zamanda önceki kararlı sürüm v1.13.6’ya geçme konusunda anlaştılar. Mühendisler, kesinti hakkında daha fazla veri toplamak için ilk yeniden başlatma girişimini iptal ettiğinden, geri alma işlemine ikinci yeniden başlatma denemesinde karar verildi.

Solana blockchain neden sürekli kesinti yaşıyor?

Solana blockchain, son 2 yıl içinde birçok kesinti yaşadı. Uzmanlara göre, Solana’nın sistem yapısı bu kesintilerin başlıca nedeni. Solana, tüm mutabakatlarını zincir üzerinde yürütür; bu, tüm doğrulayıcı iletişimlerinin tıpkı bir işlem gibi zincir üzerinde olduğu anlamına gelir. TPS’nin yanı sıra işlem hacminin de büyük ölçüde artmasına neden olur.

Solana On-Chain Etkinliği

Daha fazla etkinlik sistem performansını etkilediğinden Solana blok zincirinin kesinti yaşamasına neden olur. SOL fiyatı, son iki gündeki düşüşün ardından şu anda 22,83 dolarda yatay işlem görüyor. Solana bir haftada yaklaşık %15 düştü ve işlem hacmi de büyük ölçüde düştü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin