Uzmanlar, majör altcoin’in 2025 yılına kadar nasıl fiyatlanacağını tahmin etti!

Solana ağı blok üretimini durdurdu: SOL fiyatı, yüzde 10’dan fazla düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün akşam saatlerinde piyasanın önemli varlıklarından biri olan Solana tarafında beklenmedik bir haber geldi. Solana ağı üzerinde yaşanılan problemi açıklayan ekip, önemli bir karar aldı. Kararın hemen arkasından SOL’un fiyatı ise darbe aldı. İşte Solana ile ilgili detaylar…

Solana ağı, Çarşamba günü bir kez daha blok üretimini durdurdu. Bu, Blockchain ağında meydana gelen dokuzuncu Solana ağı durması anlamına geliyor.

Konuyla alakalı Solana ekibi Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Solana durum güncellemesi, doğrulayıcı operatörlerin yeniden başlatmaya hazırlanmalarının istendiğini belirtti. Solana’nın durdurulmasıyla ilgili tweet,

“Solana Mainnet Beta’da blok üretimi durduruldu. Doğrulayıcı operatörleri, Discord’daki mb-doğrulayıcılarda yeniden başlatma için hazırlanmalı.”

Solana ağı üzerinde dokuzuncu kesinti

Ekip tarafından paylaşılan sonraki bir güncellemede, ana ağ beta doğrulayıcıları için bir dizi talimat verildi. Ancak buna rağmen kesintilerin oluşması yatırımcıları rahatsız etti. Geçmişte Solana ağında birden fazla kesinti olmuştu.

Geçen yıl Eylül ayında, aşırı bellek kullanımı nedeniyle blok zinciri düğümleri çevrimdışı olduğu için ağ 10 saatten fazla bir süre hareketsiz kaldı. Bu da büyük tepkilere yol açmıştı. Bu yılın başlarında Binance, Solana ağı ile ilgili tıkanıklık yaşadıklarını belirtti. Bu, ağın veriminin saniyede birkaç bin işleme indirgenmesine neden olmuştu. Kesinti , Solana ağı üzerinden borsadaki para çekme işlemlerini etkiledi ve başarısız işlemlere yol açtı.

Ağdaki problem SOL fiyatına yansıdı

Dokuzuncu kez durdurulan ağ sonrasında fiyat olumsuz şekilde etkilendi. Son 24 saat içinde SOL/USD paritesinde ciddi kayıp görüldü. 40 doların altına gerileyen Solana, son 3 ayın en dip noktalarına geriledi.

3 aylık grafiğe baktığımızda yüzde 55’in üzerinde bir kayıp görülüyor. Bu olayın ardından da düşüş kimine göre alım fırsatı oldu. Hacim tarafında ise 1,5 milyar doları aşan bir ticaret oluştu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin