Terra'nın yeni blockchain'i resmen başladı! İşte ayrıntılar
Terra'nın yeni blockchain'i resmen başladı! İşte ayrıntılar

Terra’nın yeni blockchain’i resmen başladı! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra 2.0 bugün, bu sefer algoritmik bir stabilcoin olmadan piyasaya sürüldü. Terraform Labs CEO’su Do Kwon’ın yaptığı açıklamaya göre Terra’nın yeni blockchaini bugün saat 6’da UTC’de ana ağda piyasaya sürüldü. Bloklar üretmeye başladı. Yeni zincir, birkaç hafta önce UST algoritmik stabil coini patladıktan sonra Terra ekosistemini canlandırmayı hedefliyor. Terra’nın tokenlerinin çöküşü, piyasa değerini yaklaşık 40 milyar doları sildi.

Gerçekleşen çöküşün ardından  Terra’nın arkasındaki çekirdek geliştirme firması olan Terraform Labs, yeni bir blockchain önerisiyle geldi. Kwon’un bugün kullanıma açık olan başka bir zinciri devreye alması bu teklifin onaylanmasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti. Astroport, Prism, RandomEarth, Spectrum, Nebula, Terraswap, Edge Protocol ve diğerleri dahil olmak üzere birçok uygulama artık yeni zincire geçiş yaptı.

Terra lansmanında öne çıkan detaylar

Bugün gerçekleşecek lansmandan önce  yeni başlatılan Terra 2.0’ı ana ağ olarak konumlandırmak için orijinal ağın adını, tokenlerin artık LUNA Classic (LUNC) olarak adlandırılan “Terra Classic” olarak değiştirmek için oy kullandı. Yeni Terra zinciri algoritmik bir stabilcoin olmadan var ve yalnızca toplam 1 milyar tokenlik sabit arza sahip LUNA ile birlikte geliyor. Bu LUNA 2.0 token arzı 6,5 trilyondan fazla olan orijinal LUNA Classic jetonlarından ayrı olarak işlem görmesi planlanıyor.

Bugünün öne çıkan başlıklarından biri ise Classic zincirdeki Terra paydaşlarına yeni LUNA kripto paralarının hava yoluyla dağıtılması olacak. Toplam LUNA 2.0 token arzının %70’ini veya (700 milyon)’unu almak üzere tahsis edildi. Resmi bir duyuruya göre, her kişinin aldığı LUNA 2.0 airdrop miktarı, bu tokenlerin UST’nin depeg’inden önce veya sonra tutulup tutulmadığına bağlı olarak değişecek.

Airdrop’un lansmanından kısa bir süre sonra, merkezi borsalar veya Terra’nın kendi web sitesi aracılığıyla talep edilmesi bekleniyor. Binance, Huobi, Kraken, Bitfinex, Bitrue, Kucoin ve Bybit dahil olmak üzere birçok merkezi kripto borsası, Terra destekçilerinin tahsis edilen tokenlerini platformlarından almalarına izin verdiklerini söyledi. Yine de, bu tokenlerin tümü lansman sırasında talep edilemeyecek. Gerçekleşecek ilk arzın sadece %30’u hemen talep edilebilecek. Kalan %70’lik airdrop miktarı, ağ güvenliğini sağlamak için doğrudan doğrulayıcılarla paylaşıldı. Bunlar iki yıla kadar geçerli olacak.

İki yatırımcı kategorisi arasında bölünmüş %70’in yanı sıra, zincir üstü bir hazine fonu olan Terra’nın topluluk havuzu, Terra 2.0 zincirinde %30 (300 milyon) LUNA alacak. Topluluk havuzu, geliştirme faaliyetlerini finanse etmek için Terra yönetimi tarafından kontrol edilir. Yapılan duyuruya göre, toplam havuz miktarının 30 milyonu yeni Terra zincirinde kalmaya ve yeniden inşa etmeye karar veren geliştiricilere ayrıldı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin