Solana, ağdaki yavaşlamanın sebebini açıkladı!

Solana, ağdaki yavaşlamanın sebebini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana, ağ performansındaki en son yavaşlamanın arkasındaki nedenleri açıkladı.

Solana kullanıcıları için zor bir hafta oldu. Ağ performansı büyük ölçüde yavaşladı. Yavaşlama, ilk olarak Solana topluluğunun Telegram grubunda bildirildi ve birçok kişi bilgisayar korsanları tarafından yapılan başka bir DDoS saldırısı olduğunu düşündü. Ancak, Solana’nın açıklamasına göre, yavaşlama artan yüksek hesaplama işlemlerinden kaynaklanıyor.

Solana’nın devam eden düşük performansı

SOL’un ağ sorunlarını mercek altına alan tartışmalar, yılın başından beri devam ediyor. Solana Status, platformun şu anda “yüksek hesaplama işlemlerindeki artış” nedeniyle düşük performans gösterdiğini doğruladı.

Tipik olarak, blok zinciri saniyede yaklaşık 50.000 işleme (TPS) sahiptir. Yavaşlamayı takiben, yüksek hesaplama işlemlerindeki artış, ağ kapasitesinin saniyede birkaç bine düşmesine neden oldu. Bu da, kullanıcılar için bazı başarısız işlemlere yol açtı. Platform, topluluğa, SOL ekosistemindeki geliştiricilerin bu sorunları çözmek ve esnekliği artırmak için ağı izlediğini garanti etti.

Solana Vakfı ise henüz bununla ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamadı. Bu arada, ağ performansının yerel token üzerinde doğrudan bir etkisi olmayabilir, ancak SOL’un fiyatı son 24 saatte %5’ten fazla düştü ve şu anda 140 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, kripto piyasasının çoğunluğunun son 48 saat içinde büyük bir düzeltmeden geçtiğini belirtmekte fayda var.

Yavaşlamanın nedeni DDoS değil

Blockchain ağlarındaki yavaşlamaların yeni olmadığını anlamak önemlidir. Ancak “Ethereum Katili” olarak da bilinen SOL’un son altı ayda birden fazla yavaşlama yaşaması, birçok topluluk üyesini endişelendirdi.

Salı günü birkaç kullanıcı, dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarına ilişkin endişelere yol açan büyük bir yavaşlama yaşadığından bahsetti. Bu süre zarfında, ağın 4 Ocak sabahının erken saatlerinde yaklaşık dört saat boyunca çevrimdışı olduğu bildirildi. Birkaç eleştirmen projeyi eleştirme fırsatı buldu.

Ancak Solana Labs kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, durumu açıklamak için ortaya çıktı ve durumun DDoS olmadığını açıkladı. Yakovenko, gecikmelerin “yeni bir işleyiş süresinin ticari amaçla kullanılmasının acısı” olduğunu belirtti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin