featured

SOL fiyatı, FTX tasfiye alarmı sonrası yüzde 5 arttı: SOL fiyatı nasıl hareket edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SOL fiyatı, iflas eden borsa FTX tarafından potansiyel olarak büyük bir tasfiye söylentilerinin ardından yatırımcılara değerini kanıtladı. Akıllı sözleşmeler tokeninin FTX ile olan geçmişi, kasım ayından itibaren performansını özellikle de 8 dolara düşmesini engelledi.

Yatırımcılar, mahkemenin FTX’in ağırlıklı olarak Solana’daki kripto varlıklarını satması için yeşil ışık yakmasıyla fiyatın önemli ölçüde düşeceğinden korkuyordu. Ancak bildirildiği üzere FTX’in SOL varlıklarını bir kerede satma niyeti yok, ancak işlem limitini zamanında 200 milyon dolara çıkarma olasılığı ile her hafta 100 milyon doların satıldığı yapılandırılmış bir süreci tercih ediyor.

SOL fiyatı hareket hâlinde

Perşembe günü yüzde 5’lik artışla 18,85 dolara ulaşması Solana’nın dibe vurmuş olabileceğini ve boğa piyasasında bir ralli başlatmak için bir sonraki katalizörü beklediğini gösteriyor. Önceki SOL fiyat analizinde tartışıldığı gibi 17,5 dolarlık destek, yükseliş trendini sağlam tutmak için yeterince sağlam görünüyor. Bu desteği yerinde tutan yükselen alt trend çizgisidir.

Yatırımcılar, 20 doların üzerindeki yüksekleri hedefleyen trendin geçerliliğini belirlemeye yardımcı olmak için Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesinden olası bir satın alma sinyali arayışında olmalıdır. Mavi MACD çizgisi, yükseliş eğilimini teyit etmek için kırmızı sinyal çizgisinin üzerine çıkmalıdır.

SOL

Başka bir satın alma sinyali, altcoin fiyatının altına dönecek ve daha uzun bir yükseliş trendinin teyidi olarak rengi kırmızıdan yeşile değiştirecek bir gösterge olan Supertrend’den gelebilir.

Üst yükselen trend çizgisinin üzerinde bir sonraki kırılma, olasılıkların 20 doların üzerindeki kazançları desteklediğine dair bir sinyal görevi görecektir. O zamana kadar yatırımcılar panik satışına başlarsa altcoin fiyatının geri dönmeyeceğinin ve 13,5 dolar ve 10 dolara uzatılmış bir düşüş trendi için 17,5 dolarlık desteği zayıflatmayacağının garantisi olmadığı için tüccarlar dikkatli davranmalıdır.

Dört saatlik grafik, MACD’den gelen bir satın alma sinyaliyle onaylanan daha güçlü bir yükseliş geri dönüşü gösteriyor. Token 17,5 dolarlık desteği korur ve boşluğu 20 dolara kadar kapatırsa daha fazla yatırımcı Solana’yı daha iyi bir yatırım olarak değerlendirecektir.

50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) altcoin fiyatının altında bulunuyor ve hafta sonuna doğru yükseliş trendini sağlamlaştırması bekleniyor. Solana ayrıca 20,5 dolar hedefiyle V şeklinde bir toparlanmayı besliyor. Bu durum 17,5 dolara kadar olan düşüşün 61,8 yüzdelik geri çekilmesiyle birleştiğinde fiyatı önemli ölçüde yükseltebilir ve 25 dolarlık bir sonraki ana direnci ulaşılabilir hâle getirebilir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin