featured

SOL, kripto piyasasındaki son düzletmenin ortasında 20 dolar seviyesini geri aldı! Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan SOL, yeniden yükselişe geçti. Gözde altcoin’in fiyatı son bir haftadır 20 dolar seviyesini geri kazanmak için mücadele ediyordu. Sonunda bugün, ilk hedefine ulaştı ve bu kritik seviyeyi geri kazandı.

SOL

Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate ve Signature Bank’ın çöküşünden sonra kripto para piyasası yeniden grafikleri yeşile boyamayı başardı. Bu merkezi bankalar, ABD’deki en kripto dostu finans kurumları arasında yer almakla ün kazandı.

Kriz, kripto pazarında bir yükselişe neden oldu ve ilk on kripto para biriminin çoğunluğu geçen hafta boyunca yukarı yönlü bir hareket gerçekleştirdi.

Solana (SOL), 12 Mart 2023’e kadar 20 dolar seviyesini geri almak için mücadele etti. O zamandan beri balina faaliyetinin ve piyasa duyarlılığındaki değişikliğin bir etkisi olarak yedi günlük fiyat grafiğinde bir yükseliş eğilimi oluşturdu.

Yükseliş devam edecek mi?

13 Mart’ta Whale Alert, bilinmeyen bir cüzdandan Coinbase merkezi borsasına (CEX) yaklaşık 10,5 milyon dolar değerinde 537,352 adet SOL token’ı taşındığını bildirdi.

Anonim balina önemli miktarda SOL token’ını merkezi bir borsaya aktarmış olsa da, fiyat tablosunda önemli bir geri çekilmenin yansıması olmadığı için büyük miktarda bir satış olmadığı görünüyor.

Bir kripto yatırımcısı ve analisti olan Kar Crypto, gözde altcoin’in grafiğinde bir yükseliş modeli oluştuğunu söylediği bir analiz paylaştı. Bu grafiğe göre %10’luk bir ralli çok yakın olabilir.

Ayrıca Solana, topluluk üyelerinin mobil öncelikli Web3 projeleri oluşturarak 10,000 dolar nakit ödül için yarıştığı mevcut Grizzlython Hackathon’unun sonuna yaklaşıyor.

Grizzlython Hackathon’un yayınlanmasından sonraki ilk on saat içinde 53,000’e yakın görüntülenme toplamasıyla topluluk, SOL fiyatındaki mevcut artış eğiliminin ortasında Twitter’da aktif olduklarını kanıtladı.

Sıradaki hareket ne?

Kripto piyasası düzeltmelerinin ortasında SOL fiyatı, 10 Mart’ta 16,48 dolardan açılıp 16,55 dolarla zirveye ulaştığı ve 16,01 dolara düştüğü son bir ayın en düşük seviyesinden geri dönmüştü.

Bir aylık fiyat grafiğindeki %4,66’lık artışa atfedilen bazı faktörler göz önüne alındığında, gözde altcoin için piyasa duyarlılığının fiyatında fark edilir hâle geldiği görülüyor.

SOL üç ayın en düşük seviyesi olan 9,32 dolardan %45,48’lik bir artış kaydetti ve şu anda 20,48 dolar civarında işlem görüyor.

Aynı dönemde piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum ise sırasıyla %10,43 ve %7,68 oranlarında artış kaydetti.

Solana, CoinMarketCap verilerine göre kripto para birimleri arasındaki genel sıralamada 11. sırada yer alıyor. Analistlerin bir kısmı ise kısa süre içinde ilk 10’a gireceği konusunda oldukça iyimser.

DailyCoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin