featured

ADA, yükseliş yolunda önüne çıkan engelleri bir bir aşıyor! Sıradaki hedef nerede?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, kısa vadeli bir çapraz dirençten çıktı. Ancak henüz ana direnç noktası olan 0,33 dolar seviyesini geri alamadı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Bitcoin’in uzun vadeli sağlığı için algoritmik stablecoin’lerin şart olduğunu belirttiği bir haber yaptı. En göze çarpanı, zirvedeki ilk üç stablecoin arasında yer alan Terra’nın UST’siydi. Bununla birlikte bir ölüm sarmalı, bu stablecoin’in nihai ölümüne yol açtı. Cardano blockchain’i, kendi stablecoin’i olan Djed’i piyasaya sürdü.

Fiyatta neler oluyor?

Gözde altcoin’in fiyatı, yükselen bir destek çizgisini direnç olarak onayladığı 16 Şubat’tan bu yana düşüşte. Bu olumsuz hareket sonucunda gözde altcoin’in değeri 8 Mart’ta 0,298 dolara kadar düştü. ADA fiyatı o zamandan beri bir miktar yükseliş kaydetmesine rağmen hâlâ 0,33 dolarda bulunan direnç noktasının altında işlem görüyor. Bu alan, daha önce destek görevi gören 0,5 Fib düzeltme seviyesiyle çakıştığı için çok önemlidir. Bu nedenle, fiyatın bu seviyede yapacağı hamle sıradaki hareketin yönünü belirleyecektir.

Reddedilmesi durumunda, gözde altcoin’in fiyatı 0,25 dolara doğru bir düşüş yaşayabilir. Öte yandan, ADA fiyatı kritik direnci kırmayı başarırsa 0,40 dolara doğru yükselişe geçebilir.

ADA grafik

Günlük RSI, yukarı doğru hareket etmesine rağmen hâlâ 50 işaretinde olduğu için düşüş eğilimi gösteriyor. Bu nedenle, ADA fiyatının bu seviyede reddedilme olasılığı biraz daha yüksektir.

Kısa vadeli direnç kırıldı

Altı saatlik kısa vadeli grafikteki teknik analiz, fiyatın alçalan bir direnç çizgisinden çıktığını gösteriyor. Bu nedenle kısa vadeli bir yükseliş hareketi başlamış olabilir. Durum buysa, ADA fiyatı 0,33 dolarlık direnç alanını geri alacaktır. Ardından gelecekteki en olası hareket, 0,5-0,618 Fib geri çekilme seviyelerine denk gelen 0,360 dolar ile 0,374 dolar arasında bulunan direnç seviyelerine doğru bir artıştır.

Altı saatlik RSI, 50’nin üzerine çıktığı için bu hareketi destekliyor.

Öte yandan alçalan direnç çizgisinin altına bir düşüş, bu yükseliş tahminini geçersiz kılacaktır. Bu durumda, ADA fiyatı 0,25 dolara düşebilir.

Sonuç olarak, en olası ADA fiyat tahmini, 0,360 dolar ile 0,375 dolar arasında bulunan bölgeye doğru bir artıştır. Ancak bu yükseliş görünümü, azalan direnç çizgisinin altında bir düşüş yaşanması durumunda geçersiz kılınacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin