Terra Classic, yeni yılı nasıl bir fiyatlanma ile karşılayacak?

Sıcak haber: Terra çalışanı 80 Bitcoin çaldı, Güney Kore polisinden anında onay geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 7 Haziran Salı günü Seul Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından tutuklanan bir Terraform Labs çalışanı, hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. İddianın gerçek olması ise daha da şok edici bir gelişme olarak karşımıza çıktı.

Tutuklanan Terra çalışanı yaklaşık 2.39 milyon dolar değerinde 80 Bitcoin çaldığı ortaya çıktı. Terraform Labs, UST ve LUNA fiyatlarının düştüğü Mayıs ayı ortasında büyük miktarda kripto varlık ticareti yaptı. Anca ticaretten çok ekibin yaptıkları hep gündem oldu.

Terra’nın kurucusu Do Kwon’un veya başka herhangi bir çalışanın fonların zimmete geçirilmesine karışıp karışmadığı hala belli değil. Güney Koreli yetkililer şu anda Terra ve çalışanlarını araştırmaya devam ediyor.

Terra çalışanı, 80 Bitcoin zimmetine geçirmekle suçlanıyor

Güney Kore Yonhap Haber Ajansı’nın 9 Haziran’da bildirdiğine göre, Terraform Labs’ın bir çalışanı, Mayıs ayında Terra’nın UST ve LUNA çöküşü sırasında yaklaşık 2.39 milyon dolar değerinde 80 Bitcoin çaldı.

Polis şu anda Terraform Labs çalışanının Bitcoin’i zimmetine geçirmeye çalıştığı koşulları araştırıyor. Çalışan, UST stablecoin’in istikrarını desteklemek için depolanan Luna Foundation Guard’ın Bitcoin rezervlerini kurcalamış gibi görünüyor.

Olaydan sonra Luna Foundation Guard (LFG), Bitcoin varlıklarının çoğunu sattığını ve rezervlerde sadece 300 Bitcoin kaldığını açıklamıştı. Polis, Mayıs ayı ortasında soruşturma başlattı ve yerel borsalardan ilgili fonların dondurulmasını istedi. Ancak, bir varantın çıkarılması, denizaşırı borsaların dahil olması nedeniyle zaman alıyor. Bir polis yetkilisi ajansa şunları söyledi:

“Birçok sistematik zimmete para geçirme olup olmadığı ya da Terraform Labs CEO’su Kwon Do-hyung ile ilgili olup olmadığı bilinmiyor.”

Polis, Do Kwon ve ilgili taraflara yapılan önceki transferleri veya fon akışını aktif olarak araştırıyor. Bu arada, Terra’nın kurucu ortağı Daniel Shin, Terra’nın kazasıyla ilgili herhangi bir yanlış uygulama veya dolandırıcılık iddiasını reddetti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin