200 siber güvenlik uzmanı, anket sorularını cevapladı
200 siber güvenlik uzmanı, anket sorularını cevapladı

Siber güvenlik uzmanlarına göre kripto paraların geleceği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco’da düzenlenen 2018 RSA Konferansı’nda, ağ tabanlı kötü amaçlı yazılım koruması konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Lastline tarafından bir anket yapıldı. Bu anketin farkı katılımcıların hepsinin siber güvenlik uzmanları olmasıydı. PRNewswire, 200 siber güvenlik uzmanına, kripto para birimleri, madencilik, Ransomware, Chatbotlar ve nesnelerin interneti (IoT) gibi konularda görüşlerini sordu.

200 siber güvenlik uzmanı, anket sorularını cevapladı

200 katılımcıdan oluşan bir anket büyük ölçüde tutarlıdır. Özellikle de siber güvenlik uzmanları ankete katılmış ise, anket kripto parayı çevreleyen genel sorunlar hakkında detaylı bilgi verecektir. Ya da ankete katılan siber güvenlik uzmanlarının gelişen teknolojiler hakkında bazı ön yargılara sahip olduğu görülecek. Her iki durumda da, anketin sonuçlarına göre, siber güvenlik uzmanları, en iyi kripto paraların, geleceğimizin büyük bir parçası olabileceğine inanıyor. PRNewswire’nin anket sonuçlarına göre:

Yapılan ankete göre, siber güvenlik uzmanlarının yüzde 84’ün kripto paraların geleceğimiz olduğuna inanıyor. Yüzde 45,2’si kripto paraları geleneksel para birimlerine bir alternatif olarak görüyor. Yüzde 38,9’u kripto paraları teknolojinin geldiği son nokta olarak görüyor. Yüzde 14,5’i ise maaşların geleneksel yöntemlerle değil de daha çok kripto paralarla ödenmesini istiyor.

Anket sonuçları bize ne anlatıyor?

Ankete katılan güvenlik uzmanlarının yüzde 84’ü, başlıca en iyi kripto para birimlerinin geleneksel para birimlerinin yerini alacağına inanmakta. Fiat para birimleri yerine kripto paralara daha sıcak bakılıyor. Çok ilginç bir şekilde, ankette katılanların yüzde 14,5’i ise, fiat para biriminin aksine kripto para birimi cinsinden maaşlarını almak istiyor.

Bu son bulgu, anket örnekleminde kripto paralara karşı ön yargı olduğunu belirtiyor. Buna rağmen veriler teknoloji uzmanlarının kripto para birimi gelişmelerinde geri kaldığını gösteriyor. Elbette kripto para birimlerinin başarılı olacağına inanan kişi sayısı fazla. Bu, en azından kripto devrimi içindeki çalışmaların boşuna olmadığını, ancak henüz tam anlamıyla başarıya ulaşmadığını kanıtlıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin