featured

Kripto piyasasında dalgalı günler: SEC’in, Binance ve Coinbase davalarının ardından en çok kaybedenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e dava açmasının ardından düşüşe geçti.

En gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE), bu süreçte en büyük kaybedenlerden bir tanesi oldu. En fazla düşüş yaşayan altcoin’lerden bir diğeri ise Solana (SOL) oldu. Küresel kripto para piyasası bugünkü seansta değerinin yaklaşık %4’ünü kaybetti.

Dogecoin (DOGE)

Yatırımcılar SEC’in hem Binance hem de Coinbase’e dava açtığı haberlerine tepki göstermeye devam ederken, DOGE fiyatı Salı günü üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Coinbase davası, borsanın kayıtsız bir komisyoncu olarak faaliyet gösterdiğini iddia ederken, Binance ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor.

kripto para DOGE SEC Binance Coinbase

DOGE, bu haberler üzerine 10 Mart’tan bu yana en zayıf noktası olan 0,06483 dolara bir düşüş yaşadı.

Büyük satış, meme coin’in 0,07163 dolar ile zirvede işlem görmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Fiyat, kısa süre içinde %7’nin üzerinde düşüş yaşayarak yatırımcılarını üzdü.

Teknik göstergelerden RSI 33 tabanının altına düştü ve şu anda 29,33 civarında işlem görüyor.

Solana (SOL)

Dogecoin’e ek olarak solana SOL fiyatı da bugünkü seansta %9’un üzerinde değer kaybederek büyük bir düşüş yaşadı.

Yeni haftaya 21,54 dolar civarında başlayan alcoin, bugün erken saatlerde 19,24 dolara geriledi.

Fiyattaki olumsuz hareketinden ardından SOL, en son 20 doların altına düştüğü 27 Mayıs’tan bu yana en düşük noktasına geriledi.

Dogecoin’e benzer şekilde bugünkü düşüş, kripto para biriminin RSI göstergesinde meydana gelen bir kırılmanın sonucu olarak geldi. RSI, 42 işaretinde bulunan kilit destek noktasının altına düştü ve şu anda 40,63 işaretinde işlem görüyor.

Düşüş baskısının yoğunlaşması durumunda, bir sonraki hedef ise 18,50 dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin