SEC'in öncelikli konusu kripto paralar oldu!
SEC'in öncelikli konusu kripto paralar oldu!

SEC’in öncelikli konusu kripto paralar oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) İnceleme Bölümü, bu yıl için öncelikli olan konuların listesini açıkladı. SEC, “kripto varlıkları” ve diğer gelişen teknolojileri bu yıl için en önemli önceliklerden biri olarak adlandırdı. Düzenleyici, bölümün yapılacaklar listesini halka açık bir şekilde paylaştı.

Bölüm, uyum ve pazarlama taleplerini karşılamak ve yatırımcı hesaplarına hizmet vermek için teknolojik ve çevrimiçi çözümler de dahil olmak üzere gelişmekte olan finansal teknolojileri kullanan veya yeni uygulamaları kullanan aracı kurumlar ve DEA’ları inceleyecek.

Kaynaklar, düzenleyicinin listesinde bahsedilen inceleme ve değerlendirmenin, dijital varlıklarla uğraşan firmaların “yatırım tavsiyesi verirken ilgili bakım standartlarını karşılayıp karşılamadığına ve takip edip etmediğine” odaklanacağını ortaya koyuyor.

Ayrıca uyum, açıklama ve risk yönetimi uygulamalarını sürekli gözden geçirip geçirmediklerini de değerlendirecektir. Görünüşe göre pazarlama kuralı, yatırımları teşvik etmede referansları ve tavsiyeleri kısıtlıyor. SEC, ünlülerin dijital varlıkları desteklemesiyle ilgili yüksek profilli davaları takip etti.

Menkul kıymet yasalarına uygun mu?

Dijital varlıklarla uğraşan firmalar için geçerli olabilecek benzer gündemler arasında, yatırım danışmanlarının güvene dayalı görev performansının incelenmesi ve aracı kurumlar, yatırım danışmanları ve diğer tescil ettirenler tarafından siber güvenlik uygulamalarının gözden geçirilmesi yer alıyor. Güvenilir parça, riski doğru bir şekilde değerlendirip değerlendirmediklerini, varlıkların gözetimini nasıl gerçekleştirdiklerini ve danışmanların çıkar çatışmalarını nasıl yönettiklerini içerecek.

SEC başkanı Gary Gensler, bölümün gelişen piyasalar göz önüne alındığında yatırımcıları koruyacağını söyledi.

“Büyüyen pazarların, gelişen teknolojilerin ve yeni risk biçimlerinin olduğu bir dönemde, İnceleme Bölümümüz yatırımcıları korumaya devam ediyor. Bölüm, 2023 önceliklerine göre yürütmede federal menkul kıymetler yasalarına ve kurallarına uygunluğun sağlanmasına yardımcı olacaktır.”

ABD’deki iki büyük düzenleyici arasında kripto düzenlemesi konusunda çekişme olsa da, SEC bu konuda özellikle aktif. Ocak ayında SEC’in geçen yıl rekor sayıda kripto ile ilgili yaptırım davası açtığını bildirildi.

2022’deki rakamlar, 2021’e göre yaklaşık %50 arttı. 2022’de SEC, kriptoyla ilgili yaklaşık 30 yaptırım eylemi gerçekleştirdi. Düzenleyici, bu eylemler arasında en yaygın iddiaların dolandırıcılık ve kayıtsız menkul kıymetler olduğunu belirtti.

news.todayq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin