featured

SEC ile Ripple arasındaki dava yakında sonuçlanacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ortaya çıkan yeni belgelere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu ile kripto para şirketi Ripple arasındaki dava muhtemelen 2022’nin üçüncü ve dördüncü çeyreği arasında sona erecek.

Mahkeme kararı bir sona işaret ediyor

Avukat Jeremy Hogan, SEC ile Ripple arasında devam eden davanın yakında sona erebileceğine inanıyor. Bunun için ise belli nedenleri var. Dün yayınlanan bir tweet’te Hogan, Ripple’ın davayı 18 Kasım 2022’ye kadar tamamlamayı planladığını belirten bir mahkeme emri belgesi paylaştı.

Ripple SEC

Ayrıca belge, Ripple’ın bekleyen toplu davasının başlamasını yeniden planlama talebini de içeriyor. Dolayısıyla davanın 26 Ağustos ile 18 Kasım 2022 tarihleri arasında sonuçlanacağına inanıyor.

Belgede şu cümleler yer almaktadır:

Bu dava ile SEC arasındaki olgusal ve yasal sorunların örtüşmesi nedeniyle taraflar, davanın belirli son tarihlerden önce sonuçlanmasının verimliliği konusunda hemfikirdir.

Hogan destekleyici konuştu

Hogan, sağlam bir uzlaşma kanıtı bulunmadığını kaydetti. Ancak davanın her an çözülebileceğini kabul etti. Belge aracılığıyla bilgileri paylaştığı tweet dizisine ilaveten şunları söyledi:

Belge, eylül ayı özet değerlendirme tahminimde kendimi daha güvende hissetmemi sağlıyor. Bence Ripple, eylül ile ekim ayları arasında SEC davasını kazanırsa toplu dava da ortadan kalkacaktır.

Belgede Ripple ekibi ayrıca, bekleyen toplu davayı yeniden planlamanın davadaki sorunların sayısını sınırlamaya yardımcı olacağına ve her iki taraf için mahkemedeki yasal keşiflerin ve konuşma noktalarının yükünü hafifleteceğine dikkat çekti.

Dava hakkında spekülasyonlar devam ediyor

Birkaç hukuk uzmanı ve kripto meraklısı, davanın birçok yönü hakkında spekülasyon yapıyor. 2021 yılında başlayan dava, kripto firması için daha olumlu bir sonuca işaret eden birkaç gelişme gördü.

Ocak 2022’de avukat John Deaton, SEC’in geciktirme taktiklerinin davayı 2023’ün sonuna kadar uzatabileceğini iddia etmişti. Ancak, mahkeme işlemleri ve Yargıç Sarah Netburn başkanlığındaki yeterli kanıtın açıklanması, mahkemenin arabuluculuğu önermeye meyilli olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla çok yakında bir anlaşmaya gidilebilir.

Ripple üstünlük kazanmaya devam ediyor

Bu yılın başlarında, 2012 yılından birkaç yasal notun açıklanması, Ripple’ın XRP’yi bir yatırım fırsatı olarak tanıtmadan önce gerekli özeni gösterdiğini ortaya koydu. Yasal notlar ayrıca, SEC gözünü dijital varlıklara çevirmeden önce bile şirketin uyumlu olmak istediğini kanıtladı.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin