ripple

SEC davası sona yaklaşırken Ripple halka arzı düşünüyor: XRP 10 dolara çıkacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal mücadelesi sona yaklaşırken ilk halka arzı (IPO) düşündüğü bildiriliyor. 31 Mayıs’ta Digital Perspectives’e verdiği röportajda, 25 yıllık tecrübesiyle Wall Street’te deneyimli bir isim olan Linda P. Jones, Ripple İlk Halka Arzının (IPO) potansiyel etkileri üzerine uzman analizini sunarak bu olasılığa işaret etti.

Ripple

Jones, Ripple’ın potansiyel hisse senedi değerini yaklaşık olarak belirlemek için bir ilk değerlendirme yaptı. Özel yatırım firması Linqto’nun en son verilerini kullanarak Ripple’ın mevcut hisse fiyatını 35 dolar olarak belirledi, bu da 5,7 milyar dolarlık bir değerlemeye karşılık geliyor.

Linqto, ilgilenen yatırımcılara şirket halka arz edilmeden önce hisse senedi satın alma fırsatı sunuyor. Bununla birlikte Jones, Linqto’nun değerlemesindeki bir eşitsizliğin altını çizerek Ripple’ın geçmiş performansı ve önemli XRP holdingleri göz önüne alındığında orantısız bir şekilde düşük göründüğünü öne sürdü.

Ripple halka arzı geliyor!

Kapsamlı XRP rezervlerine dikkat çeken Jones, emanet olarak tutulan 42 milyar XRP tokeninin, token başına 0,50 dolarlık bir piyasa oranı varsayıldığında, şu anda 21 milyar dolar değerinde olduğunu vurguladı. Ona göre bu değerleme tek başına Ripple’ın mevcut piyasa değerini dört kat aşıyor. Bu da önemli bir değer düşüklüğüne işaret ediyor ve Ripple’ın gerçek değerinin çok daha yüksek olabileceğini gösteriyor.

SEC

Uzman ayrıca Coinbase’in başarılı halka arzı ile bir karşılaştırma yaparak değerinin 107 milyar dolara, yani mevcut değerinin 20 katına, yani hisse başına 600 dolara ulaşabileceğini tahmin etti.

Ona göre, XRP davası olumlu sonuçlanırsa ve token önceki en yüksek seviyesi olan 3,59 dolara geri dönerse XRP emanet değeri 150 milyar dolara yükselebilir ve potansiyel olarak Ripple’ın hisse senedi fiyatını daha da yukarı çekebilir. Nvidia ve Apple gibi şirketlerin başarılarını göz önünde bulundurarak  yarım trilyon dolarlık bir değerleme elde etme potansiyeline olan inancını da dile getirdi.

Ripple 10 dolara yükselebilir mi?

Kripto para daha önce halka açılma arzusunu dile getirmişti. Mayıs 2022’de CEO Brad Garlinghouse, Davos’taki bir konferans sırasında Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden dava sonuca ulaştığında ilk halka arz (IPO) olasılığını araştıracağını belirtti. Son zamanlarda, davanın haftalar içinde sonuçlanacağına olan inancını dile getirdi.

Bu arada, Fox Business muhabiri Eleanor Terrett’e göre, blockchain firmasının halka arz öncesinde potansiyel yatırımcılarla buluşmak üzere nisan ayında başarılı bir özel “roadshow” gerçekleştirdiği bildirildi. Terrett perşembe günü attığı tweette, etkinliğe Wall Street’teki çok sayıda saygın kurumsal yatırım firmasının katıldığını ve bunun da Ripple’ın teklifine olan güçlü ilgiyi gösterdiğini belirtti.

Bununla birlikte, dava sona yaklaşırken XRP için bir galibiyetin firma ve daha geniş kripto para piyasası için geniş kapsamlı etkileri olabilir. Ayrıca şirketin halka açılmasını sağlayarak popülaritesini artırabilir ve potansiyel olarak XRP’nin değerini uzun zamandır beklenen 10 dolarlık dönüm noktasına taşıyabilir.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin