Robinhood Crypto komisyonsuz kripto para ticareti sunuyor
Robinhood Crypto komisyonsuz kripto para ticareti sunuyor

Robinhood sıfır ücretli ticaretten nasıl kazanç sağlıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Robinhood, kripto paraya dönüşen popüler bir hisse senedi alım satım uygulaması ve en büyük albenilerinden biri, müşterilere sıfır ücretli ticaret imkânı sunması. Bu iş modeli, özellikle sürdürülebilirlik alanlarında bir gizem oldu. Ancak 2018 yılının 2. çeyreği için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapılan bir yazışmaya göre, Robinhood sıfır ücretli ticaret için müşteri siparişlerini yüksek frekanslı ticaret şirketlerine satıyor. Hisse senedi veya sipariş akışı için ödeme olarak bilinen bir uygulama olan Robinhood, böylelikle yüz milyonlarca USD kâr oluşturabiliyor.

Robinhood sıfır ücretli ticaretle 10 kat daha fazla kazanıyor

Aslında Robinhood, müşterilerinin tüm işlemlerini kendi platformunda yürütmez, bunun yerine 5 yüksek frekanslı ticaret firmasına sipariş verir ve müşterileri adına seçim yaparlar. Firmalar; Apex Clearing Corporation, Hisse Senetleri, İki Sigma Securities, Wolverine Securities ve Virtu Financial’dir. Her bir ABD doları ile ticaret şirketine sattıkları sipariş için Robinhood 0,00008 ABD Doları ile 0,00026 ABD Doları arasında komisyon alır. Bu ilk başta çok küçük görünebilir, ancak gerçekte TD Ameritrade ve E*TRADE gibi firmaların sipariş akışları için aldığı komisyonlardan 10 kat daha fazla.

Buna ek olarak, diğer büyük ticaret şirketleri, Robinhood gibi ABD doları başına değil, hisse başına ödeme akışını raporlar. Sipariş akışına ilişkin ödemeleri USD başına raporlayarak, bunların aldatıcı görünmesini sağlar. Robinhood, sipariş akışı için ödemelerde yüz milyonlarca USD’ye kadar para veriyor. E*TRADE, sipariş akışı için yapılan ödemelerde ön sipariş başına 47 milyon ABD doları, TD Ameritrade ise 119 milyon ABD doları tutarında yatırım yapıyor.

Robinhood müşterilerini satıyor

Gerçek şu ki, Robinhood gerçekten hisse senedi veya kripto satma işinde değil. Şirket, müşterilerini bir ürün olarak satıyor ve gerçek müşterileri yüksek frekanslı ticaret şirketleri oluyor. Robinhood yatırımcıları genellikle bilgilendirilmediğinden ve en uygun fırsatları fark etmediklerinden dolayı Robinhood, müşterilerinden muazzam kârlar elde ediyor. Bu nedenle, yüksek frekanslı ticaret şirketleri, Robinhood’un sipariş akışına yönelik ödemeleri için 10 kat daha fazla ücret ödeyerek, daha yetenekli yatırımcılara sahip diğer ticaret platformlarına karşı avantaj sağlıyor.

Robinhood’ın popülerliğinin ardında yatan neden sıfır ücretli ticaretin markalaşması. Gerçekte, tüm Robinhood işlemlerinde, yüksek frekanslı ticaret firmaları tarafından en uygun sipariş yürütme biçiminden daha düşük bir ücretle ücretlendirilir.

Bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin