Robinhood

Robinhood, SEC tarafından menkul kıymet sayılan kripto varlıkları listeden çıkarmaya hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Robinhood, SEC ile herhangi bir tartışmayı önlemek için SEC tarafından kayıtsız menkul kıymetler olarak kabul edilen Solana, Cardano ve Polygon’u listeden çıkarmayı düşünüyor.

Halka açık komisyonsuz yatırım platformu Robinhood (NASDAQ: HOOD), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) en büyük kripto borsalarından ikisi olan Binance ve Coinbase’ye dava açmasının ardından kripto tekliflerini değerlendiriyor.

Robinhood listeleri sınırlıyor!

Robinhood’un hukuk şefi Dan Gallagher, 6 Haziran Salı günü ABD Kongresi’ne bu durumu değerlendirdi. Kendisi de eski bir SEC Komiseri olan Gallagher, kısa bir süre önce dijital varlıklara odaklanan bir toplantı sırasında Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi önünde ifade vermişti.

Robinhood

Gallagher, aracı kurumun düzenleyicinin analizini “varsa ne gibi önlemler alacağını belirlemek için” “aktif olarak gözden geçirdiğini” de sözlerine ekledi. Diğer kripto borsalarının aksine Robinhood, müşterilerine sınırlı bir kripto teklifi sunuyor.

Şu anda, kripto borsası Coinbase’de listelenen yüzlerce kripto para birimine karşılık Robinhood borsasında listelenen yalnızca 18 kripto para birimi var. Bununla birlikte, Robinhood’da listelenen tokenlerden bazıları (Solana, Cardano ve Polygon) SEC tarafından kayıtsız menkul kıymetler olarak kabul edilmektedir.

Binance.US’de 2,2 milyar dolar değerinde varlık risk altında

SEC, son temyiz başvurusunda mahkemeden fonların dağılmasını önlemek için Binance.US varlıklarının dondurulmasını istedi. SEC, Binance.US’nin 2,2 milyar dolarlık ABD müşteri fonunun önemli risk altında olduğunu kaydetti. SEC, “Zhao ve Binance, milyarlarca dolar değerindeki müşteri varlıkları üzerinde serbest saltanata sahip oldu.” iddiasında bulundu.

SEC avukatları, mahkemeye bir dilekçe sunarak paranın ülkeyi terk etme olasılığıyla ilgili endişelerini dile getirerek ve ABD müşteri varlıklarının ülkelerine geri gönderilmesini ve dondurulmasını talep ederek acil harekete geçti. Bu, Zhao veya Binance kuruluşları tarafından herhangi bir yetkisiz transferi önlemek içindir.

SEC, Binance ve Zhao aleyhine bir dava açarak onları uygun kayıt olmadan menkul kıymet satmak ve yatırımcı fonlarını kendi fonlarıyla karıştırmakla suçladı. SEC başvurusunda Zhao’nun “Bu mahkemenin yargı yetkisine tabi olmadığına dair görüşlerini açıkça ortaya koyan yabancı uyruklu bir kişi.” olduğu iddia ediliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin