Robinhood kripto cüzdanının güvenliğini arttırmak için Chainalysis ile işbirliğini duyurdu.

Robinhood, kripto cüzdanı için Chainalysis’le ortaklık kurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber Aracılık platformu Robinhood, son birkaç aydır, kullanıcıların varlıklarını platformunda saklayabilecekleri bir cüzdan oluşturma fikrini hayata geçirmeye çalışıyor. Fikir hâlâ üzerinde çalışma aşamasında olsa da, platform belirlediği bu hedefe ulaşmak için büyük adımlar atıyor. Robinhood, cüzdanın sorunsuz bir şekilde piyasaya sürülmesini ve suçlarla mücadele edilmesini sağlamak için yakın zamanda bir hamle yaptı, analiz web sitesi Chainalysis ile işbirliğini duyurdu.

Chainalysis kara para aklamayı önleme yazılımları sağlayacak

Birkaç rapora göre Robinhood, kripto cüzdanını piyasaya sürmek için hamleleri yoğunlaştırdığı için Chainalysis ile işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Şirketin Chainalysis ile ortaklığı, cüzdan uygulamasında “Know Your Transaction (İşleminizi Bilin)” yazılımını kullanmalarına izin verecek. Firma, kullanıcıların uyumluluğunu arttırmak için Chainalysis’ten “Reactor” olarak bilinen başka bir yazılımı piyasaya süreceğini belirterek daha da ileri gitti.

Acuant Strengthens Anti-Money Laundering and Cryptocurrency Compliance  Solutions with Blockchain Analysis Leader Chainalysis - Acuant

Özellikle, bu yazılımlar, çok yakında piyasaya sürülecek cüzdanlara resmi olarak eklenmeden önce Robinhood’un aracılık sektöründe piyasaya sürülecek ve denenecek. KYT (İşleminizi Bilin) yazılımı, platformlarda gerçekleştirilen çeşitli işlemler aracılığıyla kara para aklama faaliyetlerini kontrol etmek amacıyla geliştirildi. Reactor yazılımı ise, KYT yazılımının bir işlemi şüpheli olarak işaretledikten hemen sonra Robinhood’un sorun hakkında çeşitli ve derinlemesine bilgilere erişmesini sağlayacaktır.

Robinhood geçen ay büyük bir saldırıya uğramıştı

Firma ayrıca, şu anda Chainalysis ekiplerinin sertifikasyonunu tamamlamak için görüşmelerde olduğundan da bahsetti. İşbirliği hakkında konuşan platformun ortaklık departmanı başkanı Ben Einstein, şirketin “güvenlik önceliğimiz” mottosuna hala bağlı olduklarını söyledi. Bu, amacı Robinhood’a benzeyen Chainalysis ile ortaklığa ihtiyaç duymalarının nedenlerini açıklıyor.

Bu son hamle, şirketi zor durumda bırakan kötü bir olaydan geliyor. Geçen ayın başlarında, bilgisayar korsanlarının kullanıcılarının 7 milyondan fazla özel bilgisine erişmesi nedeniyle platform büyük bir ihlal yaşadı. Bunun yanı sıra Robinhood, Temmuz ayından bu yana hisselerinin %43 oranında düşmesiyle piyasada kötü bir performans sergiliyor.

Hisse, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70 dolara ulaşmadan önce listelendiğinde 43 dolara satıldı. Şu anda, hissenin fiyatı 20 dolar civarında satılıyor. Ancak şirketin ilerlemesinin önündeki en büyük engel, bu yılın başlarında meydana gelen GameStop sorunuydu.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin