Ripple Yönetimi, BTC madencilerini ikna etmeye çalışıyor! İşte nedeni
Ripple Yönetimi, BTC madencilerini ikna etmeye çalışıyor! İşte nedeni

Ripple Yönetimi, BTC madencilerini ikna etmeye çalışıyor! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen, BTC madencilerini PoW mekanizmasını ortadan kaldırmaya ikna etmeyi planladığını söyledi. Bu madencilerin planını net bir pozitif olarak görmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Larsen, bu hareketin madencilik şirketlerine de fayda sağlayabileceğini savunuyor. Bu madencilik firmalarının BTC PoS’nin benimsenmesinden yararlanacağını, çünkü böyle bir teklifin firmalar için iyi teşvikler içereceğini söyledi.

PoW mekanizması, BTC operasyonlarının güvenliğini sağlamaktan sorumlu. Bununla birlikte, BTC ağı, gereksinimleri karşılamak için çok fazla elektriğe ihtiyaç duyar. Sonuç olarak, yıl boyunca milyarder Chris Larsen ile birçok tartışma yaşandı.

Bu konuya ilk olarak 10 Kasım 2021’de BTC’nin iklim değişikliğiyle mücadele için diğer altcoinler gibi daha verimli kodlar kullanması gerektiğini söylediğinde değindi. BTC’nin her yıl neredeyse 12 milyon ABD hanesine eşit enerji kullandığını, ancak bu miktarın indirilebileceğini söyledi.

Larsen’e göre, BTC madencileri bunu düşünmezken ETH mevcut geçişini tamamlarsa BTC bir “aykırı değer” olarak dışarıda bırakılabilir. Ayrıca Larsen, BTC ağının başına böyle bir teklif gelse bile birçok BTC madencilik firmasının buna karşı çıkabileceğini belirtti. Larsen, BTC güç tüketimi sorunlarına çözümün mevcut hash oranını orantılı bir hash ile değiştirmek olduğunu öne sürüyor.

Ripple Başkanı Larsen’in yeni önerisi BTC’yi nasıl değiştirecek?

Larsen, planının madenciler de dahil olmak üzere herkese fayda sağlarken BTC güç sorununu çözebileceğini söyledi. Madencilerin, ek enerji kullanmadan BTC ödüllerinin haklarını alabileceğini sözlerine ekledi. Böyle bir gelişme, işletme maliyetlerini önemli ölçüde azalttığı için madencilere ekstra finansal fayda sağlayacak.

Ripple Başkanı ayrıca ağın madenciler için gelecekte token ödülü olabileceğini, özellikle tüm ağ tam yeşil finans teknolojisine geçerken, böyle bir yükseltmenin madencilere fayda sağlayacağını söyledi.

Ancak, Ripple’ın kurucu ortağının önerileri bazı madenciler tarafından olumlu karşılanmayabilir. Bazı madenciler, ekstra gelir elde etmek için hash oranını artırmayı planladıkları için önerilerine karşı çıkabilirler. Ayrıca, BTC ağının blok boyutunun değiştirilmesi konusundaki tartışmalar nedeniyle, bu öneriler madenciler arasında büyük bir fikir ayrılığına neden olacabilir. Ancak, birçok liderin daha yeşil buluşlar için çağrıda bulunması nedeniyle BTC madencilerinin bu önerileri onaylayıp onaylamayacaklarını göreceğiz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin