PrimeXBT, XRP çiftlerini kaldırma kararı aldı
PrimeXBT, XRP çiftlerini kaldırma kararı aldı

Ripple yöneticisinden yeni XRP güncellemesi hakkında önemli açıklama: “Oyunun kurallarını değiştirecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, yeni XRP Ledger (XRPL) güncellemesinin adeta oyunun kurallarını değiştirecek bir hamle olduğunu iddia etti.

Yeni XRP güncellemesi oyunun kurallarını değiştirecek

XRPL’deki her sunucunun, doğrulayıcıların listesini içeren “benzersiz bir düğüm listesi” (UNL) bulunuyor. Yeni yükseltme, donanım bakımı, internet sorunları, saldırılar ve/veya doğal afetler gibi harici koşullar nedeniyle çevrim dışı olabilecek veya arızalı olabilecek doğrulayıcıları hesaba katacak.

XRPL web sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Negatif UNL, kalan doğrulayıcıların mutabakatıyla beyan edildiği üzere, çevrim dışı veya hatalı çalıştığına inanılan güvenilir doğrulayıcıların bir listesidir. Negatif UNL’deki doğrulayıcılar, yeni bir genel muhasebe sürümünün bir fikir birliğine ulaşıp ulaşmadığını belirlemek için göz ardı edilir.

Yeni güncelleme neden önemli?

Schwartz, şu anda test ağlarında kullanılabilen ancak henüz XRP Ledger protokolünde bir değişiklik olarak mevcut olmayan yükseltmenin daha çeşitli doğrulayıcıları etkinleştirmeyi kolaylaştıracağını söylüyor.

Bir doğrulayıcı seçerken, performans tek kriter değildir. Yargı yetkisi, kurumsal taahhüt, ağ fazlalığı, ağa bağlılık ve diğer birçok faktör buna dahil edilmelidir. Negatif UNL’in en büyük avantajı, birinin oturma odasındaki küçük bir makineyle tek bir konut bağlantısı üzerinde çalışıyor olsalar bile, daha çeşitli doğrulayıcılara ‘evet’ demeyi çok daha kolay hale getirecek olmasıdır.

Ripple CTO’su, negatif UNL’nin XRPL’nin merkezsizliğini de geliştirebileceğini vurguluyor.

Daha fazla doğrulayıcı eklemeyle ilişkili riskleri önemli ölçüde azaltarak, canlılığı riske atmadan merkezsizliği iyileştirmemize olanak tanıyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin