Ripple xCurrent, bankacılık devi PNC tarafından benimseniyor
Ripple xCurrent, bankacılık devi PNC tarafından benimseniyor

Ripple xCurrent, bankacılık devi PNC tarafından benimseniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple xCurrent, ağını genişletiyor. Amerikan bankacılık devi PNC, Blockchain startup’ı Ripple’ın ödeme ürünlerini kullanan artan sayıdaki finans kurumuna katıldı. Böylece ürünü en son benimseyen firma oldu. Ripple’in kıdemli başkan yardımcısı Asheesh Birla, çarşamba günü verdiği demeçte açıklamalarda bulundu. Buna göre, bankanın hazine yönetimi bölümü firmanın xCurrent ürününü kullanarak sınır ötesi işlemleri kabul etmeye başlayacak.

ABD’de tutulan varlıklarına göre ülkenin en büyük 10 bankasından biri olan PNC, halihazırda bir ödeme aşaması için bir pilot aşamayı ve proof-of-concept’i başarılı bir şekilde tamamladı. Banka, hemen bir üretim ortamında xCurrent kullanmaya başlayacak. Şimdilik, sadece hazine yönetimi ürünü kullanarak gelen işlemleri kabul edecek.

Birla açıklıyor:

Bence önemli olan bu test değil. Ripple sadece üretim müşterilerini işaret ediyor. Bu yüzden bu ürünü üretime alıyorlar. Pilot yok, proof-of-concept yok. Bu, diğer müşterilerle yapılan işlemler ile zaten yapıldı.

Ripple’in SVP’si, küçük ABD şirketlerinin RippleNet’e (firmanın çeşitli ödeme ağları için şemsiye terimi) imza attığına inanıyor. Yeni entegrasyonun bir sonucu olarak özellikle PNC ile bankacılıktan faydalanacak.

Ripple xCurrent sonrasında xRapid de mi?

Banka, xCurrent kullanarak başlayacak olsa da Birla, bankanın Ripple’in xRapid platformu ile çalışmaya başlamasına yardım etmeyi umduğunu söyledi.

PNC ile işbirliğinin ana fikri, xCurrent ile birkaç koridoru aydınlatmaktır. Gelişmekte olan pazarlar hakkında konuşmaya hazır olduklarında, kendilerini xRapid ile tanıştıracağız.

Daha geniş bir ifadeyle, Ripple çarşamba günü şu anda altı farklı kıtada 40 ülkede müşterileri olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Asya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika bölgelerine yeni ödeme koridorları açtığını duyurdu.

Birla, Ripple’in çabalarının özellikle gelişmekte olan ve hizmet dışı pazarlarda uygulanmaya başladığını görmenin heyecan verici olduğunu söyledi. Yönetici ayrıca, Ripple’in xRapid ürününün önümüzdeki ay ya da daha sonra piyasaya sürüleceğini öne süren raporları da işaret etti.

Birla, şunları söyledi:

 Resmi olarak bir zaman çizelgesini duyurmadık. Sanırım xRapid hakkında gerçekten heyecan duyuyoruz. Kişisel olarak xRapid’in pilot aşamasındaki deneyimden nasıl memnun olduğum konusunda gerçekten heyecanlıyım.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin